TOKİ İzmir Devam Eden Projeleri

TOKİ İzmir Devam Eden Projeleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye’nin hemen hemen her köşesinde sosyal konut projeleri üreten ve üretmeye de devam eden bir kuruluştur. Bu alamdaki faaliyetlerini kamu bünyesinde yürütmekte olan Toplu Konut İdaresi, bugüne kadar inşa etmiş olduğu TOKİ evleri sayesinde, özellikle dar ve orta gelir grubundan ev satın alamaya durumu olmayan ailelere, uygun koşullarda kira ödercesine ev sahibi olabilme imkanı sunmaktadır. TOKİ İzmir projeleri de, Toplu Konut İdaresi tarafından bu doğrultuda hayata geçirilmektedir.

TOKİ İzmir Devam Eden Projeleri

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde 2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin konut üretimi gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda aralıksız olarak konut üretim çalışmalarına devam eden TOKİ, ülkenin pek çok ilinde olduğu üzere İzmir’de de yeni projeler hayata geçirmektedir.

Belirlenen bu hedef doğrultusunda hali hazırda 2019 TOKİ İzmir devam eden projeleri de mevcut bulunmaktadır. Bu yıl için İdare tarafından çalışmalarına başlanan projeler;

  • TOKİ İzmir Tire Projesi,
  • İzmir Seferihisar Turabiye Afet Konutları Projesi,
  • İzmir Konak Uzundere 1. Etap Projesi,
  • Buca – Tınaztepe 1. Etap Projesi,
  • İzmir Çiğli Projesi,
  • İzmir Menemen Dere Mahallesi Projesi ve bunun gibi pek çok projedir.

Bu projeler arasından TOKİ İzmir devam eden projeleri de mevcut bulunurken, bu projelerden bazıları; Çiğli Projesi, Menemen Dere Mahallesi Alt Gelir Grubu Projesi ve konut projelerinin dışında çeşitli projelerdir.

TOKİ İzmir Projeleri Şartları

Toplu Konut İdaresi, pek çok projesinde olduğu üzere İzmir projeleri için de TOKİ şartları aramaktadır. TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen İzmirlilerin;

  • TC. vatandaşı olması,
  • Aylık hane gelirinin en fazla 4.500 TL olması,
  • Başvuru sahibinin, eşinin ya da çocuklarından herhangi birinin üzerinde kayıtlı konut olmaması,
  • Daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması,
  • Konut kredisi için müracaat etmemiş olması gerekmektedir.

Bunun ile beraber projeye başvuruda bulunacak olan kişilerin proje ili ve ilçesinde en az 1 yıldır ikamet etmesi, 25 yaşını doldurmuş olması ve eşlerin her ikisinin de emekli olması halinde yalnızca birinin başvuruda bulunması, TOKİ şartları arasında yer almaktadır. Bu şartları taşıyan vatandaşlar TOKİ başvuru işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

TOKİ Başvuru Tarihleri

TOKİ İzmir başvuru işlemini gerçekleştirmek isteyen vatandaşların, projeler için belirlenen başvuru tarihlerini takip etmesi gerekmektedir. TOKİ tarafından resmi web sitesi üzerinden yayımlanan bu başvuru tarihleri arasında Halkbank ve Ziraat Bankası şubelerine müracaat edebilmek mümkündür.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.