2021 TOKİ Faiz Alıyor mu? Detayları…

2021 TOKİ Faiz Alıyor mu? 2019 TOKİ Faiz Oranları, 2021 TOKİ Kredisi Şartları, TOKİ Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Detaylar!

2021 TOKİ Faiz Alıyor mu?
2021 TOKİ Faiz Alıyor mu?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de uzun yıllardır hizmet vermekte olan bir kamu kuruluşudur. Daha çok ülke genelinde dar ve orta gelirli aileler ile özel durumda olan vatandaşlar için konut üretimi gerçekleştiren kurum, vatandaşlar için uygun koşullarda ödeme imkanı sağlamaktadır. 2021 TOKİ faizleri de her yıl güncellenen bilgiler arasındadır.

Kısaltılmış adı ile TOKİ, inşa etmiş olduğu TOKİ evleri sayesinde nitelikli sosyal konut projeleri ile yüksek standartlarda yaşam alanları sunmaktadır. Peki 2021 TOKİ Faiz Alıyor mu?

Öte yandan kurum, vatandaşlara yalnızca konut sağlamamakta, bu konutları alabilmek için faizsiz 2021 TOKİ faiz kredisi ya da daha uygun olarak TOKİ faiz oranları sağlamaktadır. Kamu bankaları ile anlaşmalı olarak zaman zaman kampanyalar düzenlemekte ve bu sayede hak sahiplerinin tapusunu alabilmesi için ya uygun faiz oranları belirlemekte ya da faizsiz kredi imkanı sunmaktadır.

2021 TOKİ Faiz Alıyor mu?

2021 TOKİ Faiz Alıyor mu?
2021 TOKİ Faiz Alıyor mu?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kendisine TOKİ başvuru işleminde bulunarak hak sahibi olan vatandaşlara kredi imkanı sağlayarak tapusunu daha çabuk ve daha kolay bir şekilde alabilmesine imkan tanımaktadır. 2021 yılı ikinci altı aylık dönem olarak belirlenen sürelerde geri ödemelere aşağıda belirtilen endeksler uygulanacaktır.

İdarece inşa ettirilen ve bir önceki altı aylık memur maaş artış oranına bağlı satışa sunulan yeni projeler için geri ödemeler esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri, bir önceki altı aylık dönem üzerinde (1 Ocak 2021- 30 Haziran 2021 dönemi) memur maaş artış oranı ile güncellenecektir. Bu oran % 7,33’dür. Ancak, bu oran 2021 yılı ikinci altı aylık dönem için İdaremizce %5 olarak uygulanacaktır.

2021 TOKİ Faiz Oranları

TOKİ Faiz Oranları
TOKİ Faiz Oranları

TOKİ faiz oranları, zaman zaman değişiklik gösterebilmektedir. Genellikle Ziraat Bankası aracılığı ile kullandırılan krediler için kurum tarafından her yıl kampanya düzenlenmektedir. Kampanya kapsamında konut fiyatlarına yüzde 20 indirim uygulanırken, ayrıca konut kredisi faiz oranları da düşürülmektedir.

2021 TOKİ Kredisi Şartları

TOKİ Kredisi Şartları
TOKİ Kredisi Şartları

TOKİ kredisi başvurusu yapmak isteyen hak sahipleri için kurum tarafından koyulan bazı şartlar mevcuttur. Öncelikle TOKİ kredisi şartlarının başında, hak sahibinin kalan borcundan en az yüzde 25’ini ya da tamamını ödeyecek olması gelmektedir. Konu ile alakalı olarak detaylı bilgi almak isteyenlere Ziraat Bankası TOKİ Destek Hattı ya da ALO TOKİ üzerinden hizmet verilebilmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.