2021’de Konut Kredisi Kullanım Şartları

2021’de Konut Kredisi Kullanım Şartları
2021’de Konut Kredisi Kullanım Şartları

Ev satın almak için bankalardan kullandığımız ya da kullanacağımız kredilerde genel olarak aranan koşullar bulunmaktadır. Peki 2021’de Konut Kredisi Kullanım Şartları nelerdir?

Genel koşulların yanı sıra banka özelinde vatandaşlarda aranan özel kriterlerde bulunmaktadır. Yeni yılın gelmesi ile birlikte bankalar da verdikleri kredilerde birtakım değişikliklere gittiler. Bu değişiklikler arasında ise 2021’de Konut Kredisi Kullanım Şartları merak edilen konular arasında. Yazının içeriğinde yer alan konu için detaylı bilgiler verilmiştir.

Geçen yıl konut kredisi faiz oranları çok fazla yükselmişti. Hem gayrimenkul sektörü temsilcileri hem de ev satın almak isteyen vatandaşlar faizlerin düşmesi için sürekli bir beklenti içindeydi. Ancak 2020 yılında böyle bir şey mümkün olmuşken şimdi gözler yeni yıla çevrildi. Peki 2021’de konut kredisi kullanım şartları nelerdir?

2021’de Konut Kredisi Kullanım Şartları

2021’de Konut Kredisi Kullanım Şartları
2021’de Konut Kredisi Kullanım Şartları

Bankaların vatandaşlarda ilk olarak baktıkları kriter gelirlerinin olması, eğer gelirleri yoksa ipotek ettirebilecek gayrimenkul tapularının olması. Önemli bir diğer kriter ise kredi findeks notu.

1.Genel Koşul: Kredi Notu

Kredi Notu
Kredi Notu

Konut kredisi için kredi notu diğer finansman kullanımlarında da olduğu gibi çok düşükten en yükseğe göre sınıflandırılıyor. Vatandaşların kredi notu en az 1100 olması gereklidir, 1700 ile 1900 arasında bulunuyorsa da en yüksek kredi notuna sahip olmuş oluyorlar. Bankalar her zaman orta seviyeye kadar olan müşterilerine finansman verilirler. En düşük ile düşük grupta yer alanlar için kredi onayı gerçekleşmez.

2.Genel Koşul: Gelir Durumu

Gelir Durumu
Gelir Durumu

Konut kredisi kullanabilmek için gelir durumunun ne kadar olduğu önemsizdir. Asıl önemli olan düzenli bir gelirin olup olmadığı ve bu gelirin belgelenip belgelenemediğidir. Yani sigortasız çalışma durumu söz konusu ise yine kredi çıkmamaktadır. Ancak geliri olmayan ancak üzerinde evi, arabası, dükkanı, arsası olanlar bu gayrimenkulü ipotek ettirerek yine kredi kullanabiliyor.

Bunların yanı sıra bankaların aradıkları özel durumlarda mevcuttur.

Örneğin; Ziraat Bankası konut kredisi 2021’de çeşitli kampanyalar sunuyor. Bu kampanyalara göre istediği şartlar farklılık gösteriyor. Herkesin yararlanabileceği konut kredisinde çeşitli başvuru kanalları bulunuyorken, iki kişinin ortak kullanacağı kredide vatandaşların banka şubelerine gidip başvurularını yapmaları gerekiyor. Ayrıca Ziraat Bankası 2021’de kefilsiz konut kredisi sunup, kendi bankasından maaş alanlara ve emeklilere özel de kredi kampanyaları sunuyor.

Halkbank konut kredisi 2021’de ise 10 yıl vade imkanı sağlıyor. Halkbank’ta kefil talep etmiyor. Ancak kendi bankasından maaş alan memurlara ve emeklilerin faiz oranlarını farklı tutuyor.

Şekerbank konut kredisi 2021’de ise 30 yıla kadar ödeme imkanı sağlıyor.

Vakıfbank konut kredisi 2021’de ise vatandaşların sadece yeni konut alımları için finansman desteği veriyor. Öncesinde kendi bankasından kredi kullanan ya da başka bankadan kredi alıp, kredisini Vakıfbank’a taşımak isteyenlere eski faiz oranlarını uyguluyor.

Akbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Denizbank ve Türkiye İş Bankası gibi diğer özel bankalar ise konut kredisi kullanmak için müşterilerinden kefil istiyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.