2021 TOKİ Ankara Projeleri ve Başvuru

2018 TOKİ Ankara Projeleri, 2018 TOKİ Ankara Projeleri Başvurusu, 2018 TOKİ Başvuru Şartları, Dar Gelirli, Orta Gelirli Aileler için Konutlar!

2021 TOKİ Ankara Projeleri ve Başvuru
2021 TOKİ Ankara Projeleri ve Başvuru

2021 TOKİ Ankara Projeleri  ve başvuruları  hayata geçirmiş ve geçirmektedir. TOKİ, Türkiye’de dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapabilmek adına konut üretimi ve bununla beraber çeşitli projeler üreten bir kamu kuruluşudur. Türkiye’nin hemen hemen her bir köşesinde binlerce konut projesine imza atan bu kuruluştur.

2021 TOKİ Ankara Projeleri ve Başvuru

2021 TOKİ Ankara Projeleri ve Başvuru
2021 TOKİ Ankara Projeleri ve Başvuru

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 2021 yılının başından bu yana başkentte pek çok proje hayata geçirirken, binlerce aileyi de ev sahibi yaptı. 2021 Ankara TOKİ projelerine örnek gösterilecek olursa, TOKİ’nin resmi internet sitesinde yer alan en güncel projeleri; Ankara Mamak Altıağaç- Karaağaç Mah. Kentsel Dönüşüm Projesi 3.Etap 948 Adet Konut gibi çeşitlilik sağlayan projeleri vardır.

2021 TOKİ Ankara Projeleri ve Başvuruları

2021 TOKİ Ankara Projeleri ve Başvuruları
2021 TOKİ Ankara Projeleri ve Başvuruları

TOKİ tarafından bu yıl Ankara’da hayata geçirilen bu projelerin bazılarında başvuru süreci tamamlanıp teslimler gerçekleştirilirken, bazılarında ise başvuru süreci yeni başlamakta ya da süreç devam etmektedir. 2021 TOKİ Ankara Başvuru işlemi gerçekleştirilebilecek projeler; Ankara Mamak Altıağaç- Karaağaç Mah. Kentsel Dönüşüm Projesi 3.Etap 948 Adet Konut bahsi geçen diğer projelerdir.

2021 TOKİ Ankara Projeleri ve Başvuru süreçleri devam ederken, Ankara Mamak Altıağaç- Karaağaç Mah. Kentsel Dönüşüm Projesi 3.Etap 948 Adet Konut gibi projeler de ise konut teslim süreçleri devam etmektedir.

2021 TOKİ Ankara Projeleri Başvuru Şartları

2021 TOKİ Başvuru Şartları
2021 TOKİ Başvuru Şartları

2021 TOKİ başvuru şartları, öncelikle TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen vatandaşların T. C. Vatandaşı olması, projenin olduğu il ya da ilçede 1 yıldan fazla ikamet ediyor olması, 25 yaşını doldurmuş olması, Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 6.500 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 7.000 TL olarak uygulanmaktadır.) Bunlar dışında 2021 TOKİ başvuru şartları engelliler için yüzde 40 engel raporu olması, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerin proje ilinde en az 3 yıldır ikamet ediyor olması gerekmektedir.

Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;

  • Kategori olan“Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin”,
  • Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın”
  • Kategori olan “Emekli Vatandaşlar”ın
  • Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının” başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.

Başvuru için Gerekli Belgeler

2021 TOKİ Ankara Projeleri
2021 TOKİ Ankara Projeleri
  • Başvuru sahipleri,
  • Kimlik Fotokopisi,
  • Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”
  • Engelli vatandaşların, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair),
  • Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı ibraz edeceklerdir.

Peşinat bedeli üzerinden %0,5 oranında banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden %5 oranında BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecektir.

Kura sonucunda; konut satın alma hakkı elde edemeyenlerin başvuru bedelleri 13 Eylül 2021, konut satın alma hakkı kazandığı halde sözleşme imzalamayan asil hak sahiplerinin başvuru bedelleri 23 Eylül 2021, yedek hak sahiplerinin başvuru bedelleri ise 01 Ekim 2021 tarihlerinden itibaren başvuru sahiplerine iade edilecektir.

TOKİ’nin bu projeleri hakkında detaylı bilgi edinebilmek için 2021 TOKİ Ankara iletişim numaraları üzerinden iletişime geçerek bilgi edinebilmek de mümkündür.

İletişim İnternet: www.toki.gov.tr

İletişim telefon: 444 86 54

2021 TOKİ Ankara iletişim hattı ise 0(312) 565 20 00’dır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.