Prefabrik Evler Hakkında Bilmeniz Gereken Her şey

Doğa ile iç içe müstakil konut arzusu hızlı kuruluma sahip prefabrik evlere olan ilgiyi artırdı. Mevcut talebe 2020 başı itibariyle tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan covid19 salgını da eklenince prefabrik evlere olan talep zirve yaptı. Prefabrik konut modeline ilgiyle birlikte vatandaşta yapı modelini yakından tanımaya yönelik çok sayıda merak edilen konu oluştu. Bu yazımızda prefabrik evler hakkında merak edilen bilmeniz gereken her şeyi anlatmaya çalışacağız. 

Neden Prefabrik Ev?

Yeni nesil konut modeline ilgi yoğunlaşınca doğal olarak ‘neden prefabrik ev almalıyım?’ sorusu merak edilen konuların başında yer aldı. Prefabrik modellerinin tasarımdan hızlı üretime, yapı güvenliğinden yerinde uzun ömürlü kuruluma, fiyat avantajlarına kadar tercih edilmesinde çok sayıda öne çıkan neden var.

Prefabrik ev tek ve iki katlı müstakil konut sahibi olmak isteyen herkese büyük avantajlar sunuyor. Hazır yapı sektörünün önde gelen markalarından Karmod prefabrik ev üzerinden konut modelinin neden çok tercih edildiğine yakından bakmaya çalışalım.

Prefabrik ev modelleri ve planları özel yazılım programları kullanılarak bilgisayar desteğiyle uzmanlarca hazırlanıyor. Aynı aşamada yapı güvenliği statik hesaplamaları en güvenli şekilde kusursuz olarak gerçekleştiriliyor. Çok sayıda fonksiyonel kullanımda, estetik statik plandaki prefabrik ev modelinin en önemli avantajlarından biri de hazır projeye sahip olması. Satın alma aşamasında hazır projeli olduğundan ekstra mimari plan ve proje çizimine ihtiyaç duymaz. Ev sahibi olmak isteyenleri mimari proje masraflarından kurtararak prefabrik ev fiyatlarında önemli tasarruf sağlar.

Prefabrik evlerin üretimi tasarımın yapıldığı özel yazılım programıyla entegre çalışan teknolojik makine hatlarında gerçekleştirilir. Bu entegrasyonun en önemli avantajı üretimin proje ile birebir uygunlukta kusursuz olarak gerçekleştirilmesidir. Bir başka deyişle projede sağlanan tam yapı güvenliği modern üretimde birebir detaylarıyla kusursuz şekilde sürdürülmektedir.

Prefabrik ev modellerinin yapı güvenliğinde önemli paya sahip H harfine benzerliği nedeniyle H olarak adlandırılan özel çelik direkler yapı güvenliğine özel en iyi kalınlıkta metal kullanımıyla hazırlanır. Bu direklerin yapımında kullanılan özel kalınlıktaki özel çelik saclar yüksek galvaniz kaplanmış olup uzun ömürlü paslanmaz dayanımıyla öne çıkar. Yeni nesil prefabrik ev üretiminde H direkler makinelerde kaynak kullanılmadan şekillendirildiğinden galvaniz özelliğini yitirmez ve dayanımı ekstra artar. Tüm bağlantıları geçmeli ve civata somunlu sistemle güvenli olarak gerçekleştirilir.

Prefabrik evlerin duvar ve çatısı, kapı ve pencereleri ön üretimli olarak modern tesislerde imal edilir. Elektrik ve su tesisat malzemeleriyle tüm armatürleri prefabrik ev projesine göre üretim esnasında fabrikada hazırlanır. Tüm malzemeleri ile günler hatta saatler içerisinde hazır edilen prefabrik ev yapı büyüklüğüne göre kamyon veya TIR’a yüklenerek Türkiye’nin hangi bölgesinde kurulum yapılacaksa oraya sevk edilir.

Kurulumun tamamlandığı gün sahada hazır edilen Karmod prefabrik ev kurulum uzmanlarınca 3 ila 7 gün içerisinde montajlanarak şap, fayans gibi diğer uygulamalara geçilir. Montaj esnasında duvardan çatıya, kapıdan pencereye, elektrikten su tesisatına kadar hiçbir aşamada başka ustalara ihtiyaç duymadan kurulum yapılır. Aslında bu durum neden prefabrik ev sorusunun öne çıkan cevaplarından biridir. Çünkü tüm montaj Karmod kurulum uzmanlarınca prefabrik ev fiyatına dahil olarak gerçekleştirildiğinden prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere ustalık giderlerinden önemli kazanım sağlar. Montaj dahilinde gerçekleştirilen duvar, çatı ve çatı örtüsü, kapı ve pencere montajı, elektrik ve su tesisatları, iç ve dış boyası işçiliklerinden kazandırır.

Prefabrik evlerin bir önemli avantajı da evin kurulumu öncesi betonarme benzeri diğer konut modellerinde olduğu gibi temel kazmalı yüksek maliyetleri zeminlere ihtiyaç duymaz. Kurulum için 30 cm kalınlıkta düz beton bir zemin yeterli olmaktadır.

Prefabrik evlerin fiyatları henüz sözleşme esnasında net olarak bilinmektedir. Diğer uzun inşa süreçli betonarme tarzı konut modellerine göre bu önemli bir avantajdır. Prefabrik evin maliyetini en başta bilinmesi ev sahibi olmak isteyenlerin konut bütçe finansmanına büyük katkı sağlar. 

Prefabrik ev üretiminden sahada kurulumuna kadar geçen süre son derece kısadır. Modern tesislerde teknoloji kullanımıyla hızla üretilir. Kurulum yerinde ekstra malzemelere ihtiyaç duyulmadan uzman ekiplerce birkaç gün içerisinde hızla kurulur. Kurulumda harç, beton gibi inşaat malzemelerine ihtiyaç duyulmadığından iklim koşullarından etkilenmeden her mevsim montaj yapılabilir. Üretimden montaja, boyadan oturuma hazır hale gelmesine kadar 10 ila 25 günlük süreler yeterli olmaktadır. Bu avantaj neden prefabrik ev bu kadar ilgi görüyor sorusunu merak edenler için önemli bir cevap oluşturur.

Prefabrik ev duvar ve çatı yalıtımı çok iyi seviyede gerçekleştirilmekte olup enerji giderlerini azaltarak bütçelere tasarrufla kazandırır. Yaz kış fark etmeksizin her mevsim uzun yıllar güvenle kullanılır.

Prefabrik ev yeni nesil teknoloji kullanımıyla tamamen geçmeli ve civata somunlu sistemle üretilir. Kaynak benzeri güvensiz uygulamalar tamamıyla geride bırakılmıştır. Bu nedenle prefabrik ev deprem güvenliği en iyi konut modelleri arasında yer alır.

Ön üretimli oluşu prefabrik evlerde malzeme israfını tamamen önler. Betonarme gibi sahada malzemeye ihtiyaç duyan konut modellerine göre bu önemli bir avantajdır. Tam israf edilmeden malzeme kullanımı prefabrik ev fiyatlarına ekonomi olarak yansır. Kurulum sonrası uzun yıllar bakım gerektirmeden güvenle kullanılır. Bakım masraflarını geride bırakarak bütçelere kazanç sağlar.

 Anahtar Teslim Prefabrik Ev Ne Kadara Mal Olur?

Prefabrik ev üretici firmalar standart sözleşmede zemin betonu ile şap, parke ve fayans benzeri işçilikleri fiyata dahil etmezler. Bunun en önemli nedeni zemin betonu ve şap gibi uygulamalar hızlı kurulum sürecini sekteye uğratabilmektedir. Bu nedenle zemin beton planı firma tarafından müşterilere verilerek uygulama müşteri uhdesine bırakılmıştır.

Bazı müşteriler zemin betonu, şap gibi uygulamalarla da uğraşmak istemezler. Bu nedenle üretici firmalar anahtar teslim prefabrik ev fiyat paketleri de gerçekleştirmiştir. Anahtar teslimi prefabrik ev ne kadara mal olur? Bir örnek üzerinden izah etmeye çalışalım. 2022 Ocak ayı fiyatlarıyla standart paket 2+1 64 m2 prefabrik ev fiyatı 135.000 TL. 82 m2 2+1 prefabrik ev fiyatı ise 160.000 TL. Bu fiyatlara üretim, nakliye, montaj işçilikleri ve boya dahil. Anahtar teslimi prefabrik ev fiyatlarına zemin betonunun atılması, şap ve ıslak zemin fayans uygulaması, parke ve mutfak dolabı eklendiğinde 64 m2 prefabrik ev 200.000 TL olmaktadır. 82 m2 anahtar teslimi prefabrik ev fiyatı ise 240.000 TL civarında gerçekleşmektedir.

Bu İçeriği de İnceleyebilirsiniz: Prefabrik Ev Yapım Maliyeti Ne Kadar?

Prefabrik Ev Modelleri Nelerdir?

Prefabrik ev modelleri tek katlı ve iki katlı dubleks konut modellerinde şekillenmektedir. Hazır ev modelleri özel yazılım bilgisayar programları kullanılarak ev tasarım uzmanlarınca gerçekleştirilmektedir. Tasarımda kullanım ergonomisi ve konfor beklentileri en iyi şekilde karşılanmaktadır. Prefabrik ev modellerinde klasik betonarme konut modellerindeki gibi yer kaplayan kalın taşıyıcı kolon ve kirişlere ihtiyaç duyulmaz. Taşıyıcı sistem özel çelik direklerle sağlandığından prefabrik ev modellerinin iç planlarında en geniş iç ortamlar hazırlanır. Bu avantaj hazır evlerin plan yönünden kullanım konforunu en iyi seviyeye yükseltir.

Prefabrik ev modelleri arasında 28 m2 1+0 planda hobi evlerini bulabileceğiniz gibi 4+1 büyüklükte 210 m2’yi bulan dubleks villa modellerine de sahip olabilirsiniz. Standart ev modelleri talebe göre 2+1 ve 3+1 planlarda yoğunlaşmıştır. Karmod 2022 prefabrik ev modelleri arasında 20 adet tek katlı 10 adette çift katlı dubleks prefabrik ev planları yer almaktadır. Planlar seçimi kolaylaştırmak için tasarlanmış olup opsiyonel müşteri tercihlerine göre çok sayıda prefabrik ev modeli şekillendirilebilmektedir.

Tüm Karmod Prefabrik modellerine bakmak için https://www.karmod.com/prefabrik-ev-fiyatlari/ buraya tıklayınız.

Tek Katlı ve Dubleks Prefabrik Evler

Prefabrik Villalar

Hobi Evleri

Hazır Prefabrik Evler

Çelik Konstrüksiyon Prefabrik Evler

Karmod Prefabrik Ev Çözümleri

Karmod müstakil konut sahibi olmak isteyenlere en iyi güvenlik ve konforda yenilikçi evler tasarlamıştır. Yeni modeldeki evlerini en kısa sürede üreterek ekonomik prefabrik ev fiyatlarıyla müşterilerini ev sahibi yapmayı hedeflemiştir.

Uzun ömürlü, güvenli, enerji tasarrufuyla kazandıran Karmod prefabrik ev çözümleri ile her yıl binlerce aileyi yeni ev sahibi yapmaktadır. Yeni ev modelleri uzman tasarımcılarca özel yazılım programlar kullanarak yüksek yapı güvenliğinde hazırlanmaktadır. Yenilikçi tasarımların her biri fonksiyonel kullanım ergonomisinin sağladığı konforla öne çıkmaktadır.

Prefabrik evlerin üretim yeni nesil teknolojilerle donatılı Karmod modern üretim tesislerinde gerçekleştirilmektedir. Üretimde kaynak kullanımı geride bırakılarak tamamen geçmeli ve cıvata somunlu teknolojik üretim modeli tercih edilmiştir.

Deprem ve yangın güvenliğine sahip Karmod evler uzun yıllar güvenle kullanılır. Enerji tasarrufuyla gider bütçelerine kazandırır. Uzun yıllar bakım gerektirmez. Nesilden nesile mutluluk ve huzurlu bir yaşam için en güvenli ortam hazırlar.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.