Prefabrik Ev Yapım Maliyeti Ne Kadar?

Fabrikada parçaları hazırlanıp, montaj edilerek ve kurulması planlanan noktalara nakliyatı yapılan ve orada parçaların birleştirilmesi aracılığı ile oluşturan yapılara prefabrik ev denir.

Prefabrik evler ucuz maliyetli olması, hızlı sürede tamamlanabilir olması ve klasik tipteki konutlarda ateş pahası fiyatlardan dolayı son yıllarda oldukça popüler bir hal almıştır. Bugün birçok prefabrik ev satışı yapan sitelere girdiğiniz zaman evlerin ortalama fiyatları 45.000 TL ile 150.000 TL arasında değiştiğini görürsünüz. Lakin bu sadece evin fiyatıdır. Yapılacak birkaç işlem ile maliyet biraz daha artmaktadır.

Prefabrik Ev Maliyeti Ne Kadar?

Prefabrik ev almak isteyen birçok kişi bu işin toplamda ne kadar tutacağını ve prefabrik ev maliyetlerinin ne kadar olduğunu merak etmektedir. Kısaca anlatmak gerekirse,

  • Nakliye ücreti
  • Zemin beton ücreti
  • Ruhsat ücreti
  • Parke döşeme ücreti
  • Seramik ücreti
  • Dolaplar ücreti

Olarak 6 kalemde hesaplama işlemi yapabiliriz. Bunların dışında alacağınız evin fiyatını da hesaba katın. Bu 6 kalemin masrafını topladığınız zaman maliyeti hesaplamış olursunuz. Yukarıda maddeler halinde saydığımız kalemleri detaylandırmak gerekirse;

Satın aldığınız evin, kurulmasını istediğiniz noktaya fabrikadan çıkışı ile ortaya çıkan nakliye ücreti ile başlar. Ortalama olarak 1500 – 2000 TL gibi masrafı bulunmaktadır. Nakliye işlemi gerçekleşen yerde uygun beton zeminin yapılması gerekir. 80 m2 için ortalama 10.000 TL masraf çıkmaktadır. Ruhsatlar ise 5000 TL civarı tutmaktadır. Evin parkesi, seramik yapıları ve ev içerisine yapılacak olan dolapların masrafı ortalama 6500 – 7000 TL arası tutmaktadır. Tüm bunları hesapladığımız zaman aldığınız evin 45.000 TL olduğunu varsayarsak, 70.000 – 75.000 TL arası bir masraf çıkacaktır. Prefabrik ev maliyeti hesaplamanın en kolay yöntemi bu şekildedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.