Küçük Evlerinize Birbirinden Pratik Çözümler

Pek çok kişi modern olan hayatının içerisinde rahat hareket edebileceği küçük evlerde oturmayı tercih eder. Fakat o küçük ev dekorasyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmek ve düzen kurabilmek genellikle bu kişileri zorlayabilir. İste sizler için 1+1 salon stüdyo dairelere özel dekorasyon fikirleri ve pratik çözümler…

Öncelikle küçük olan evinizde bir çalışma alanı ya da yemek yiyebileceğiniz bir masa olarak, pencerenizin kenarlarına monte edebileceğiniz raf ayakları ve ahşap bir tablayı örnek gösterebiliriz. Bu alanda manzara eşliğinde yemek yiyebilir ya da gün ışığından dileğiniz kadar faydalanarak çalışma yapabilirsiniz.

Katlanabilir Eşyalarla Evinizi Baştan Yaratın

Küçük evlerin olmazsa olmazlarından biri katlanabilen eşyalardır. Örneğin oturma odanızda duvara monte edebileceğiniz açılıp kapanabilen özellikteki masa ve yine buna entegre olarak açılıp kapanabilen sandalyeler sayesinde alan tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sandalyelerinizin de masanız gibi duvara monte ve kaplanabilen olması da ilginç bir fikir olacaktır.

Eski kullanılmayan ve kapanamayan sandalyelerini bir sehpa haline getirmek ev dekorasyonunuza katkı sağlayıp evinizin hoş görünmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca eski bir tezgahı süsleyerek tabure haline getirmeniz de yatak odasında hem bir ihtiyacı karşılamanıza, hem de dekorasyonunuzun hoş görünmesine yardımcı olacaktır.

Küçük olan evlerin dekorasyonunda başka bir pratik çözüm yolu ise koltukların genişletilerek kitap okuma köşesinin tavandan sarkıtlı bir dekorasyon olmasıdır. Tabana asılı olan bu harika görünümlü koltuk sayesinde yerden tasarruf sağlarken kitaplarınızı da ayrı bir keyif ile okuyacaksınız.

Evinizde yer alan bir nişin arasına küçük bir çalışma odası oluşturabilirsiniz. Üstelik yerleştireceğiniz küçük bir masa, duvara monte lamba ve materyalleri nişlere asacağınız perdeler vasıtası ile gizleyebilmeniz de mümkün.

Sizlerde bu ve bunun gibi daha nice pratik çözüm yolları ile küçük evinizi daha verimli hale getirebilirsiniz.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.