Züccaciye Sektörü KDV İndirimi Bekliyor!

Züccaciyeler Derneği (ZÜCDER) Başkanı İsmail Erdoğan, sektörün hükümetten KDV indirimi beklediğini, yıllık 10 milyar Dolarlık bir ciroya sahip olan züccaciye sektöründe satışların KDV indirimi sayesinde yüzde 40 seviyesinde artış sağlayabileceğini ifade etti.

Yıllık 10 Milyar Dolarlık Pazar Büyüklüğü

Türkiye’de tüm sektörler gibi züccaciye sektörü de zorlu günler geçiriyor. Cam, porselen, seramik, metal, plastik, ahşap sofra eşyaları ve ahşap mutfak eşyalarının satışını kapsayan züccaciye sektörü temsilcileri, sektörün KDV indirimi sayesinde büyük bir ivme kazanabileceğini ifade ediyor. Yıllık 10 milyar Dolar seviyesinde bir ciro kapasitesi olan sektörün olası bir KDV indirimi sayesinde cirosunu yüzde 40 düzeyinde artırması bekleniyor.

ZÜCDER Başkanı Erdoğan, züccaciye sektörünün ülke genelinde büyük bir istihdam kapısı olduğunu, birçok sektörle de doğrudan ya da dolaylı olarak etkilendiğini ifade ederken, sektörde yaşanan satış yükselmeleri ile birlikte genel ekonominin de olumlu etkilendiğini belirtti. Sektörün olası bir KDV indirimi ile birlikte hızlı bir şekilde toparlanabileceğini belirten Erdoğan, yüzde 18 olarak uygulanan Katma Değer Vergisi’nin yüzde 8 seviyesine çekilmesiyle birlikte sektör rakamlarının hızlı bir yükselme yaşayacağını beklediklerini ifade etti.

“Yüzde 40 Seviyesinde Yükselme Elde Edilir”

Züccaciye sektörünün Türkiye’de lüks tüketim olarak değerlendirildiğini ifade eden Erdoğan, sektörün yıllık bazda 7 milyar Dolar’a yakın bir üretim, 10 milyar Dolar’dan fazla da pazar büyüklüğüne sahip olduğunu, yıllardır talep edilen KDV indiriminin uygulanması halinde satış rakamlarında yüzde 40’a yakın bir yükselmenin beklendiğini ifade etti.

2017 yılında 4,2 milyar Dolar ihracat gerçekleştirildiğini, 2,9 milyarlık dış ticaret fazlası elde edildiğini ifade eden Erdoğan, züccaciye sektörünün Türkiye’de dış ticaret veren sektörler arasında lider konumda yer aldığını, dünya genelinde ise  en fazla ihracat yapılan altıncı konumda olunduğunu ifade etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.