Yenilikçi Dış Cephe Çözümleri

Binaların dış görünümü günümüzde oldukça büyük bir önem arz eder hale gelmiştir. Yapı tasarımcıları, bu inovatif düşünce alt yapısı ile yenilikçi görünümler elde edebilmek için mesai harcamaktadır.

Yenilikçi Dış Cephe Çözümleri

Binaların dış görünümü günümüzde oldukça büyük bir önem arz eder hale gelmiştir. Yapı tasarımcıları, bu inovatif düşünce alt yapısı ile yenilikçi görünümler elde edebilmek için mesai harcamaktadır. Dış cephenin özel bir görünüme sahip olması ile daha değerli ve prestijli yaşam alanlarına sahip olunabilmektedir. İşte tam bu noktada teknolojinin getirdiği büyük bir yenilik olan prekast cephe uygulamaları ortaya çıkmakta ve benzersiz dış cephe tasarımları ortaya çıkarmaktadır. Modern precast dış cephe ürünleri ile yapıların görünüm, ısı ve su yalıtımı gibi ihtiyaçları tek bir kalem altında giderilmektedir. Aynı şekilde zamandan tasarruf sağlarken inşa süresine çok ciddi katkılar da sağlamaktadır.

Deprem kuşağındaki ülkemizde inşası aşamasında yapıların daha hafif ve sağlam olması için bir takım teknik çalışmalar gerçekleştirilir. GRC cephe elemanları, cam elyafı katkısı sayesinde deprem esnasında esneme özelliğini elde ederek çatlamalara karşı direnç sağlamaktadır. Normal beton uygulamalarına göre çok daha hafif olması ise başka bir getirisi olarak karşımıza çıkar. Hayal edilebilen her türlü desen ve tasarımın gerçeğe dönüştürülmesinin önünü açan bu üstün teknolojinin ardında beyaz çimento, cam elyafı ve silis kumu yatmaktadır (detaylı bilgiyi burada bulabilirsiniz). Bir takım özel kimyasallarında ilave edilmesi ile daha önce hiç kullanılmamış özel bir harç elde edilir ve özel kalıp sistemleri içerisine dökümü yapılıp, çelik karkas sistemiyle güçlendirildikten sonra mükemmel sonuçlar ortaya çıkaran bir uygulama elde edilir.

Hızla gelişimini sürdüren bir sektör olan fiber takviyeli beton sektörü, çeşitli ölçeklerde birçok firmayı içerisinde barındırır. Gerek kalitesiyle gerekse bugüne dek imza attığı başarılı projelerle adını duyuran Precast firması, uzman kadroları ve geniş hizmet alanları ile müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı misyon edinmiş bir kuruluş olarak karşımıza çıkmaktadır. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar yayılan hizmet ağı ile sektörün öncüleri arasında yer almaktadır.

Yaşadığınız yapıların dış görünümünün şekillenmesinde GRC ürünlerini tercih etmeniz size birçok avantaj sağlar. Bunlardan bir tanesi de yapıların değerini arttırmasıdır. Farklı, prestijli ve modern bir bina ortaya çıktığında marka değeride kazandırılmış olunur. Yukarıda belirttiğimiz hafiflik özelliğine ek olarak dış duvar örülmesine gerek kalmayacağı için fazladan alan kazandırmaktadır. Birçok uygulamayı tek çatı altında topluyor oluşu, maliyetleri azaltır ve cebinize dost bir seçenek olduğunu ortaya koyar.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.