Yeni Havalimanı Bir Kez Daha O Ülkenin Gündemine Oturdu!

Hayata geçirildiğinde dünya üzerindeki en büyük havalimanı olma niteliğin sahip olacak olan İstanbul 3. Havalimanı Projesi’nin bir bölümü, 29 Ekim 2018 tarihinde hizmet vermeye başlayacak. Söz konusu proje daha şimdiden Almanya’nın gündeminde tekrardan yerini buldu.

2023 hedefleri kapsamında inşa edilmeye başlanan İstanbul 3. Havalimanı Projesi, dünya üzerindeki en büyük havalimanı olacak şekilde planlandı ve tasarlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da oldukça fazla ehemmiyet gösterilen ve üzerine düşülen proje, neredeyse tamamlanmak üzere.

Frankfurt Liderliğini 3. Havalimanı’na Kaptıracak

Hava yolu trafiğinde bir numara olan Frankfurt’un liderliğini kaptıracağı proje olan İstanbul Yeni Havalimanı Projesi, yeniden Almanya’nın gündeminde yerini almayı başardı.

Bir takım basın mensupları tarafından konu ile alakalı olarak yapılan haberlere göre, Almanya’da yayın yapan Stern Gazetesi çalışanlarından Raphael Geiger’in gazetesinde yapmış olduğu haberde Türklerin 3. Havalimanı inşaatını bu kadar hızlı bir şekilde tamamlıyor olmalarına karşı olan şaşkınlığını dile getirdi.

Türkler Bu Proje İçin Yalnızca 4 Seneye İhtiyaç Duydu

Almanya’da yayınlanması ile beraber sıklıkla konuşulmaya ve tartışılmaya başlanan haberin ayrıntılarında ise, Türkiye Cumhuriyeti’nin 95’inci kuruluş yıl dönümünde İstanbul’da açılacak olan 3. Havalimanı’ndan bahseden söz konusu gazeteci Geiger, Almanya’nın başkenti Berlin’de açılacak olan havalimanı için tarih olarak 2020 yılı gösterilirken, Türklerin ise devasa büyüklüğe sahip bu havalimanının inşaat çalışmalarını tamamlayıp açılışını gerçekleştirebilmek adına yalnızca 4 seneye ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Bu işi nasıl bu denli hızlı başardıklarına dair şaşkınlığını da dile getirdi.

Yeni Havalimanı Projesi Tamamlanmak Üzere

İstanbul Yeni Havalimanı Projesi’nin inşaat çalışmalarına dair elde edilen son bilgilerde ise, projede tamamlanan kısmın yüzde 80’inden fazla olduğu, pistin ışıklandırma sistemlerinin kurulmuş olduğu ve çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bilgileri yer aldı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.