Yeni Bir Boğaz Sektöre Hareket Getirecek!

Sektör yetkilileri tarafından Kanal İstanbul hakkında yapılan açıklamalara göre, İstanbul’a yeni bir boğazın gelmesi, inşaat şirketlerinin bölgeye yönelmesine ve böylelikle konut piyasasına hareket gelmesine enden olacak.

Zor bir seneyi arkasında bırakan konut sektörü, yeni konut projeleri için Kanal İstanbul Projesi’ne yöneldi. Bölgede bir fırsat olarak karşısına çıkacak her türlü ayrıntıyı yakından takip eden sektör temsilcilerinden Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, özellikle Kanal İstanbul olmak üzere Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu gibi mega projelerin yakınlarında ve etrafında nitelikli konut projeleri geliştirmeyi amaçladıklarını dil getirdi.

İnşaat Firmalara Kanal İstanbul’a Yönelecek

Söz konusu açıklamalarında devlet yatırımlarını yakından izlediklerini dile getiren Kiler, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çılgın Proje dediği Kanal İstanbul’un sektöre büyük canlılık katacağı düşüncesinde olduklarını, daha şimdiden bölgedeki arsa maliyetlerinin ciddi ölçüde artış gösterdiğinin görüldüğünü ifade etti. İstanbul’a yeni bir boğazın kazandırılmasının inşaat şirketlerinin o bölgeye yönelmesine neden olacağını da açıklamalarına ekledi.

Kanal İstanbul Projesi’nin güzergahı üzerindeki ilçelerin tekrardan yapılanacağını ve bölgeye büyük ölçüde değer katacağını belirten Kiler, söz konusu proje ile oluşabilecek fırsatları yakından takip ettiklerini, yeni merkezi lokasyonlarda yer alacak olan TOKİ, Emlak Konut GYO, Kiptaş gibi kurumların ihaleye çıkarıp arz edecekleri arsaları da takip ettiklerini aktardı.

Faizlerin Düşürülmesi Sektörün Büyümesini Sağlayacak

2017 yılını siyasi belirsizliklerden ötürü problemli ve zor geçtiğini anlatan Kiler, konut kredisi faiz oranlarının yüksek oluşu, döviz kurunun yukarı yönlü eğilim göstermesi, dünya genelinde yaşanan ekonomik ve siyasi türden gelişmeler, sektörü durma noktasına getirdiğini dile getirdi. Arz talep dengesizliğinden dolayı konut satışları neredeyse durma noktasına gelse de, KDV muafiyeti ve yabancılara vatandaşlık hakkı gibi gelişmelerin de satışları tetiklediğini belirten Kiler, bu yıl sektörün devlet tarafından desteklenmesi ve faizlerin düşürülmesi sayesinde sektörün büyümesini sürdürebileceğini anlattı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.