Yeni Bakan Mega Projeleri Hızlandırdı!

Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan görevini devraldığı gibi ilk olarak Kanal İstanbul Projesi için talimatlarda bulundu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Turhan, Türkiye’de hayata geçirilen mega projeleri hızlandıracağını ifade ederek, Kanal İstanbul Projesi için 2018 yılı içerisinde ihale gerçekleştirileceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde resmen yeni hükümet sistemine geçilmesinin akabinde görevi Ahmet Arslan’dan devralan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, göreve başlaması ile beraber ilk olarak Kanal İstanbul hakkında talimatlarda bulundu. Yeni Bakan Cahit Turhan konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine bu görevi verirken, Kanal İstanbul Projesinin hızının kesilmemesini söylediğini bildirdi.

10 Temmuz 2018 Salı günü itibari ile görev başladığını anımsatan Bakan Turhan, göreve başlaması ile beraber ilk iş olarak Bakanlığa bağlı birimlerin genel müdürlerinden yürütülen faaliyetler ile alakalı olarak brifing almak olduğunu söyledi.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, projelerin hız kazanması adına çalışmalara başlanacağını ifade eden yeni Bakan Turhan, Bürokratlara verilen ilk talimatların bütün mega projelerdeki çalışmaların aralıksız bir şekilde devam edecek olduğu, herhangi bir hız kaybının söz konusu olmayacağı ve ihtiyaç duyulduğu takdirde daha çok çalışacağı olduğunu açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan söz konusu açıklamalarında, İstanbul Avrupa Yakası’nda Karadeniz ile Marmara Denizi’ni bir araya getirecek olan Kanal İstanbul Projesi’nin finansman modelinin oldukça dar bir zaman diliminin akabinde belli olması ile beraber, 2018 yılı çıkmadan ihale edileceğini aktardı.

Ayrıca bu açıklamalarında diğer projelerden de bahseden Bakan Turhan, Çanakkale 1915 Köprüsü’nün çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için yine 2018’de ihaleye çıkılacağını ve İstanbul 3. Havalimanı’nın ilk fazının 29 Ekim’de hizmete sunulacağını açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.