Yatırımcılar 3. Havalimanı Çevresinde Arsa Arayışına Başladı!

İstanbul 3. Havalimanı Projesi, İstanbul’u dünyanın transit merkezi haline getireceği öngörülüyor. Yerli ve yabancı pek çok yatırımcı, 3. Havalimanı’nın etrafında yatırım için taşınmaz arayışında bulunuyor.

Körfez Ülkelerinden Gelen Yatırımcılar Arsa Arıyor

29 Ekim 2018 tarihi itibari ile hizmet vermeye başlayacağı ifade edilen İstanbul 3. Havalimanı Projesi, yatırımcılar tarafından bir hayli dikkat çekti. Bahreyn, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Katar gibi körfez ülkelerinden birçok yatırımcı, 3. Havalimanı’nın etrafında yatırım yapabilecekleri bir taşınmaz arayışı gerçekleştirmeye başladı.

Hayata geçirildiğinde 200 milyon yolcuya kapasitesi ile hizmet verecek olması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı Projesi’nin etrafına otel inşa etmek isteyen turizm sektörü temsilcileri de, projenin etrafında arazi arayışları gerçekleştiriyor.

Turizm Sektörü Havalimanı Etrafında Otel Yapmayı Planlıyor

Konu ile alakalı olarak bazı açıklama ve değerlendirmelerde bulunan turizm sektörü temsilcileri, Bodrum’da hayata geçirilen bazı otellerin konseptleri ile 3. Havalimanı etrafında otel inşa etmeyi planladıklarını ifade etti.

Havalimanı Etrafındaki Arazilerin Değeri Neredeyse 3 Katı Artıyor

Konuya ilişkin bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre sektör temsilcileri, 3. Havalimanı’nın yer aldığı bölgeye turizm tesisi inşa edileceğini, bölgede arazisi bulunan yatırımcılar mevcut ise, o arazilere talip olduklarını belirtti. Öte yandan bölgede pek çok Körfez ülkesinden gelen yatırımcının da arsa arayışlarında olduğunu dile getiren temsilciler, eskiden bir dönümü 12 bin dolar olan arazilerin şimdilerde 35 bin dolar olduğunu, deniz kıyısında yer alan taşınmazların ise fiyatının çok daha pahalı olduğunu belirtti. Üstelik Yeni Havalimanı etrafında hayata geçirilmek üzere çalışmaları yürütülen projelerde, konutların maket üzerinde satışının başlatıldığı da yapılan açıklamalara eklendi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.