Yapımı Durdurulan O TOKİ Projesinde Çalışmalar Yeniden Başladı!

2015 yılından Tokat’ta yapımına başlanılan ancak yüklenici firmanın çalışmaları yürütememesi sebebiyle durdurulan TOKİ projesinde, çalışmalar yeniden başlatıldı.

Türkiye genelinde inşa edilen toplamda 16 sosyal konut projesinden biri olan 436 konutluk Tokat TOKİ Konutları Projesi, yüklenici müteahhitlik şirketinin çalışmaları sürdürememesinden dolayı tek taraflı olarak sözleşme feshedilmiş ve söz konusu proje için yeniden bir ihale süreci başlatılmıştı. İhale sürecinin de tamamlanmasının ardından yeni bir yüklenici firma ile çalışmalara başlanılan proje ile alakalı olarak Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu bir takım açıklamalarda bulundu. Başkan Eroğlu proje hakkında bilgi vererek, 19 Nisan 2019 tarihinde projenin tamamlanarak anahtar teslim haline getirileceğini ve önceliğin emeklilere tanınarak dar gelirli ailelerin sonunda konutlarına kavuşmuş olacağını ifade etti.

Tokat Belediye Başkanı Projeyi Yerinde İnceledi

TOKİ Projesi’ni yerinde inceleyerek açıklamalarını inşaat alanında gerçekleştiren Başkan Eyüp Eroğlu, Eylül ayı itibari ile TOKİ’ye ait olan 436 konutluk projenin çalışmalarına yeniden başlandığını, bilindiği üzer söz konusu olan projenin çalışmalarının ilk kez 2 yıl öncesinde başladığını fakat yüklenici müteahhitlik firmasının yaşamış olduğu mali sıkıntılardan ötürü projeyi yürütememesi sebebiyle tek taraflı olarak anlaşmanın feshedildiğini anımsattı. Yaşanan bu olumsuz gelişmenin akabinde proje için yeniden ihale gerçekleştirildiğini ve yeni yüklenici firma ile inşaat çalışmalarına Eylül ayında yeniden başlandığını ifade eden Eroğlu, TOKİ Konutları’nın gözle görülür bir hızla yükselmeye başladığını ve proje ile alakalı olarak devamlı soru yönelten Tokatlı vatandaşlar için birkaç bilgi vereceğini söyledi.

19 Nisan 2019’da Konutlar Teslim Edilecek

Söz konusu olan projede toplamda 436 adet konutun yer alacağını dile getiren Başkan Eyüp Eroğlu, sosyal konut projesi olarak hayata geçirilen bu projede önceliğin emekli ve daha önce hiç ev sahibi olamayan vatandaşlara verileceğini belirtti. Başvurularda açık kaldığı takdirde belirli kriterler doğrultusunda uygun olan vatandaşları ev sahibi yapacaklarını aktaran Tokat Belediye Başkanı, 19 Nisan 2019 tarihinde konutlarının anahtarlarının, hak sahiplerine teslim edileceğini de açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.