Yapı Denetim Firmalarına Yeni Düzenleme Yolda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı denetim firmaları için yeni bir düzenleme gerçekleştirilecek. Bahan Mehmet Özhaseki tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, bahsi geçen bu firmalar için yeni bir düzenleme yapılması konusunun Bakanlıkta söz konusu olduğu ifade edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı denetim firmalarına yönelik kritik bir düzenleme gündemde yer alıyor. Bu kez işleri sıkı tutan Bakanlık,  projelerin inşaat aşamasında önemli bir görev üstlenen yapı denetim firmaları için bir değişiklik yapılacağını duyurdu.

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önümüzdeki yıl aktif olarak faaliyet gösteren tüm yapı denetim firmaları için yönelik özel bir düzenleme gerçekleştirecek. Söz konusu olan bu düzenlemeyi ise Çevre ve Şehircilik Bakanı yapmış olduğu bir açıklamasında kamuoyu ile paylaştı.

Bakan Mehmet Özhaseki konu ile alakalı olarak yapmış oldu açıklamasında, 2017 yılı içerisinde 45 binin üzerinde inşaat için denetim yapıldığını ve yaklaşık olarak 151 milyon liralık para cezasının verildiğini dile getirdi. Yapı denetim sistemin bir problem olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, ilgili yasanın 2018 yılı içerisinde değiştirileceğini ifade ederek, yeni bir düzenlemenin yolda olduğuna işaret etti. Ayrıca söz konusu olan yapı denetim çalışmalarının aslında doğru bir çalışma olduğunu, ancak bir takım problemlerin olduğunu ve gerçekleştirilecek olan bu düzenleme sayesinde özellikle başta Müteahhitlik ve yapı denetim firmaları arasında gerçekleştirilen pazarlıklar olmak üzere tüm problemlerin bitirileceğini de açıklamalarına ekledi.

Tuzla Faciasının Sorumluları Cezasını Çekecek

Öte yandan açıklamalarında, geçtiğimiz günlerde Tuzla’dan yayılan kimyasal koku meselesine de değinen Özhaseki, söz konusu olan kimyasal maddenin kim tarafından kullanıldığının belirlendiğini ve meselenin adli yargıya intikal ettirildiğini belirtti. Yaşanan bu facianın sorumluların Çevre Kanunu gereğince en ağır cezanın verileceği teminatını da vermiş oldu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.