Yapay Zeka’ya Türk Teknolojisi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda çalışan ve proje uzmanlığını yapan Tevfik Bulut, yapay zeka teknolojisini de kullanarak uluslararası alanı içene alacak bir teori gerçekleştirdi. Tevfik Bulut’un geliştirdiği ve açıkladığı teori ile  ekonomi alanının pek çok sorununu ortadan kaldıracak gibi gözüküyor.

Sanayi alanında 4.0 geçişinde Türkiye üzerinde yerli teknoloji nasıl uygulanabilir konusu gündemdeyken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda çalışan bir uzman olan Tevfik Bulut uluslararası alanı kapsayacak bir teori gerçekleştirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda teknolojinden sorumlu uzman olarak görev yapan Bulut, yapay zeka teknolojisini geliştirerek ortaya çıkan modelle birlikte bir teori gerçekleştirdi. Bu teori, ekonomi alanı başta olmak üzere pek çok alanın sorunlarının çözümünde yeni bir bakış açısı getiriyor. Bulut’un teorisini anlattığı yazıda, bilim kurulunda Intel’den Samsung ve Amazon’a kadar bir çok global teknoloji şirketinin yer aldığı bilimsel bir dergide yayınlandı. Tevfik Bulut, bu teoriyle ilgili olarak ilk günden beri çok olumlu dönüşler aldığını belirterek, Google başta olmak üzere bilim alanında da veri tabanlarında da teorinin işlendiğini vurguladı. Teori, büyük verilerinin işlenmesinde ve uygulama alanı noktasında öncü olabilecek nitelikte olduğu belirtildi

9 İlde Yatırım Potansiyelleri Karşılaştırılıyor

Teori hakkında yazılan yazıyla ilgili olarak, Dünya üzerinde seçkin farklı birçok teknoloji üniversitelerinden katılan bilim insanının olduğu Uluslararası Yapay Zeka ve Uygulamaları dergisinin bilim kurulunda kabul görerek 2018’in ilk sayısında İngilizce olarak yayınlandı.

Yazılan yazıda çok deyatlı  bir şekilde problemlerinin çözümüne yönelik geliştirdiği Logaritmik Konsept Yaklaşım yöntemini tanıtıyor.

Teorinin geliştiricisi olan Bulut, yazdığı yazıda teoriyi kullanarak analiz yapıyor ve Türkiye’deki 9 ilde yatırım potansiyelini diğer şehirler ile karşılaştırıyor. Yapılan analize göre İstanbul, Manisa ve Kocaeli ilk 3 şehir olarak dikkat çekiyor.

 

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.