WhatsApp’ın Aktif Kullanıcı Sayısında Artış

Mark Zuckerberg, 2017 senesinin son çeyreğinin rakamlarını kamuoyuna açıkladı. Açıklanan rakamlara göre WhatsApp, aylık olarak 1,5 milyar aktif kullanıcı rakamına ve günlük 60 milyar mesaja ulaştı.

Zuckerberg, WhatsApp’ın 2017 yılının son çeyreğinde elde edilen verileri açıkladı. Bu verilere göre WhatsApp aylık olarak 1,5 milyar aktif kullanıcıya sahip, aktif kullanıcılar ise her gün toplamda yaklaşık olarak 60 milyar mesaj gönderiyor. WhatsApp, temmuz ayında günlük 1 milyar mesajlaşma, aylık olarak ise 1.3 milyar aktif kullanıcıya sahipti.

Bu büyük gelişimin sonucunda Facebook’un WhatsApp için harcadığı 19 milyar doların karşılığını fazlasıyla aldığı öngörülebilir. Facebook’un WhatsApp’ı satın alma döneminde WhatsApp’ın aylık 450 milyon, günlük ise 315 milyon aktif kullanıcısı vardı.

Zuckerberg yaptığı açıklamayla birlikte, hikayeler özelliğini en çok kullanan iki uygulamanın Instagram ve WhatsApp olduğunu belirtti. Snapchat’te günlük 178 milyon hikaye paylaşımı yapılırken bu sayı Instagram’da 300 milyona kadar çıkabiliyor.

Mesajlaşma özelliği telefonlarda en çok kullanılan etkinliklerden biri. Facebook, birkaç zaman önce WhatsApp’ı satın almamış olsaydı büyük ihtimalle WhatsApp Google tarafından satın alınmış olacaktı. Facebook önce davranarak çok büyük bir rakibini de elemiş oldu.

Facebook, WhatsApp Business ile WhatsApp üzerinden para kazanmaya da büyük bir önem veriyor. Facebook, bu uygulamayla birlikte işletme sahibi olan kullanıcılarına ek ticaret, müşteri hizmetleri ve yayın araçları gibi ücret alabilecek imkanlar sunuyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.