Veraset İlamı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Veraset İlamı Sorgulama Nasıl Yapılır? E-Devlet’ten, Online, TC. Kimlik Numarası ile Sorgulama Nasıl Yapılır? Kayıt Bulunamadı gibi durumlarda ne yapılır? Detaylar için…

Veraset ilamı, vefat eden bir kimseden yakınlarına gayrimenkul ya da taşınır mal gibi çeşitli mirasın kalması durumunda, yakınlarının mirasçı olduğunu gösteren resmi belgeyedir. Veraset ilamında mirasçılara hangi mülkten ne kadar pay kaldığı, mirasın kimler arasında paylaştırılacağı gibi bilgiler açıkça belirtilmektedir. Vefat edenin mirasçılarından bir ya da birkaçı, noter ya da mahkeme yolu ile veraset ilamını çıkartabilmektedir.

Veraset İlamı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Veraset ilamı sorgulama işlemi, genellikle bireylerin vefat edn yakınından kendisine herhangi bir miras kalıp kalmadığını, kalan mirastan kendisine düşen payı ve mirasın kimlere kaldığını öğrenebilmek adına gerçekleştirilmektedir. Bu işlem yalnızca e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilirken, veraset ilamı sorgulama e-devlet için bireylerin T. C. Kimlik numarası ve sistem şifresi ile uygulamaya giriş yapması gerekmektedir.

Veraset İlamı Sorgulama E-Devlet/Online

T.C. Kimlik numarası ve e – devlet şifresi ile sisteme giriş yapan bireyler arama butonuna “Veraset İlamı Sorgulama” anahtar kelimelerini yazarak ilgili sayfayı bulabilmektedir. Açılan sayfada online veraset sorgulama için miras bırakan kişinin T. C. Kimlik numarasına ihtiyaç duyulmaktadır. Miras bırakan yakının T. C. Kimlik numarasını ilgili alanlara giren mirasçı sorgulama işlemini başlatarak gerekli bilgilere erişim sağlayabilmektedir.

TC ile Veraset Sorgulama İşlemi

TC ile veraset sorgulama işlemi, E- devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen sorgulama işlemidir. Mirasçılar TC kimlik numarası ile miras sorgulama yapabilmek için hem kendi T. C. Kimlik numarasını, hem de vefat eden yakının T. C. Kimlik numarasını yanında bulundurması gerekmektedir. Ancak bu sayede sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir. T. C. Kimlik numarası ile miras sorgulama işlemi, sistemin yoğunluğuna göre bazen uzun sürebilmektedir. Bu gibi durumlarda sorgulama işleminin daha az gerçekleştirildiği sabah ya da gece saatlerinde sorgulama yapılması faydalı olacaktır.

Veraset İlamı Sorgulama Kayıt Bulunamadı

Gerekli bilgiler ile gerçekleştirilen miras sorgulama işleminin sonucunda, bireye bırakılan bir miras mevcut ise bilgileri ekrana yansıtılmaktadır. Fakat bazen bunun aksine sistem tarafından verilen “Veraset ilamı sorgulama kayıt bulunamadı” gibi bir yanıt ile karşılaşılabilmesi mümkündür. Bu yanıtın anlamı ise sorgulamayı gerçekleştiren kişi adına vefat eden yakını tarafından bırakılan herhangi bir mirasın olmamasıdır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.