Tapu Başvuru Sorgulama – T.C. – Telefon No – İsme Göre

Tapu, bir gayrimenkulün yüzölçümünü, sahibinin kim olduğunu, yer aldığı muhiti ve numarasını gösteren resmi nitelikte bir belge olarak bilinmektedir.

Tapu, bir gayrimenkulün yüzölçümünü, sahibinin kim olduğunu, yer aldığı muhiti ve numarasını gösteren resmi nitelikte bir belge olarak bilinmektedir. Tapu sicili olarak da adlandırılan bu belge, devletin, gayrimenkullerin gıyabında bulunan hakların durumunu gösteren ve gayrimenkul ile alakalı tüm bilgilerin yer aldığı bir belge olarak tanımlanmaktadır. Tapu sorgulama işlemi, genellikle gayrimenkulün sahibi ya da alıcısı tarafından gerçekleştirilirken, bu sorgulamadaki amaç, gayrimenkul ile alakalı bilgi edinmektir. Tapu Başvuru Sorgulama Detayları…

Tapu Başvuru Sorgulama T.C. ile

Tapu sorgulama işlemini çeşitli şekillerde gerçekleştirebilmek mümkündür. Bunlardan biri ise T. C. Kimlik numarası ile tapu başvuru sorgulama işlemidir.

T.C. kimlik numarası ile tapu başvuru sorgulama ya da tapu bilgileri sorgulama işlemi, e devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebildiği gibi, Tapu Kadastro’nun resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Örneğin; e-devlet sistemine T. C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapan bir gayrimenkul sahibi, Tapu Sicil Müdürlüğü menüsünden gerekli bilgilere erişim sağlayabilmektedir.

Tapu Başvuru Sorgulama Telefon No ile

Tapu kadastro sorgu işlemini gerçekleştirebilmenin bir diğer yolu ise telefon numarası üzerinden iletişime geçmektir. Telefon ile arayarak tapu başvuru sorgulama ya da bilgi almak isteyen vatandaşlar için Alo 181 telefon hattı üzerinden hizmet verilebilmektedir.

Tapu Başvuru Sorgulama İsme Göre

Çeşitlilik gösteren tapu sorgulama yöntemlerinden bir diğeri de isme göre sorgulama yapmaktır. İsim ile sorgulama işlemi, genellikle tapu parsel sorgulama amacı ile gerçekleştirilmektedir. Bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için kişinin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesine giriş yaparak parsel sorgulama menüsünü tercih etmesi ve gerekli bilgileri girerek sorgulatma yapması gerekmektedir. Bu sayede tapu parsel sorgulama işlemini isme göre gerçekleştirmiş olacaktır.

Tapu Başvuru Sorgulama Şifresiz

Son olarak tapu sorgulamanın bir başka yöntemi de şifreye gerek olmadan yapılan sorgulama işlemidir. Şifresiz sorgulama işlemi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Siteye giriş yapan kişinin Tapu Başvuru Sorgulama menüsü kullanması ve il, müdürlük, başvuru yılı, başvuru numarası ve kimlik numarası gibi bilgileri girmesi gerekmektedir. Bu sayede herhangi bir şifreye gerek olmadan başvuru durumu hakkında bilgi edinebilmek mümkündür.

TC ile Tapu Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesine TC kimlik giriş bilgilerinizle girebilirsiniz. Sorgulama kısmından ise sizden istenen şahsi bilgileri girmelisiniz.
Telefonla Tapu Başvuru Sorgulaması Nasıl Yapılır?
Alo 181 telefon hattını arayabilirsiniz.
İsme Göre Tapu Başvuru Sorgulaması Nasıl Yapılır?
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Sitede parsel sorgulama menüsünü kullanmalısınız.
Şifresiz Tapu Sorgulama Yapılır mı?
Şifre olmadan da tapu sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için yine Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesini kullanmalısınız. Sorgulama menüsünden il, müdürlük, başvuru yılı ve numarası, kimlik numarası ve gerekli olan diğer bilgileri girmelisiniz.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.