Vakıfbank Gayrimenkul İhalelerine Nasıl Başvuru Yapılır?

Vakıfbank Gayrimenkul İhalelerine Nasıl Başvuru Yapılır?

Ülkemizin kamu bankaları arasında yer alan Vakıfbank, bireysel ihtiyacı olan tüm müşterilerine ihtiyaçtan taşıta, konuttan eğitime kadar finansman desteği sağlamaktadır. Gelir durumu yetersiz, kredi notu düşük ya da çeşitli diğer sebeplerden ötürü kredi alması düşük müşterilerinden teminat talep eder. Bu teminat ise genel olarak ev, dükkan ya da arsa olur. Eğer müşteriler kredi ödemelerini zamanında yapamazlarsa ipotekli Vakıfbank gayrimenkul satışa çıkar. Bizde bu durumda yapılması gereken, satılık Vakıfbank Gayrimenkulleri için nasıl teklif oluşturulur gibi sorularda bankanın istediği şartları ve izlenmesi gereken yolları açıklayacağız.

İpotekli Vakıfbank Gayrimenkul için Nasıl Başvuru Yapılır?

Satılık Vakıfbank gayrimenkulleri için teklif vermek isteyenlerin en yakın Vakıfbank şubelerini ziyaret etmeleri gerekmektedir. Sonrasında ise bu gayrimenkulün muhammen değerinin yüzde 5’lik kısmındaki teminatın ödenmesi ile şube tarafından doldurulan Gayrimenkul Satış Şartnamesi’nin imzalanması gerekmektedir.

Vakıfbank satılık gayrimenkulleri için ipotek sahibi de başvuruda bulunabilir. Ancak bu durumda gayrimenkul sahibi ile diğer kişiler eşit sayılır ve aynı ödeme talep edilir. Herhangi bir ayrıcalık söz konusu olmaz.

Vakıfbank gayrimenkul teklifi ilk aşamada bankanın internet sitesinden yapılır. Sitede belirtilen tekliften düşük tutar yazılamaz. Bu tutarın aynısı ya da daha yüksek olanının yazılması gerekmektedir. Satılık gayrimenkul için ilk teklif verildiğinde de açık artırmaya çıkar. Yani o ev için belirlenen süre bitene kadar en yüksek teklifi veren kişi geçerli olur. Ancak bu o evi alır anlamına gelmez. Sonrasında ise o ödemenin yüzde 5’ini bankaya yapması gerekmektedir.

Vakıfbank Satılık Gayrimenkuller için Başvuruda Hangi Belgeler İstenir?

Satılık Vakıfbank gayrimenkulleri için gerçek kişilerin nüfus cüzdanlarını, nüfus cüzdanlarının fotokopilerini getirmeleri yeterli olmaktadır. Ancak başvuru yapacak tüzel kişilerin şirket yetkilisi olduğunu ispatlayan en son tarihli imza sirküsü, ticaret sicil gazetesinin fotokopisi ile vergi levhası getirmeleri gerekmektedir.

Vakıfbank Gayrimenkullerine Nasıl Teklif Verilir?

Vakıfbank satılık gayrimenkullerine teklif vermek için ilk olarak bankanın gerekli tüm kontrolleri tamamlaması ve onay vermesi gerekmektedir. Eğer banka onay verirse teklif veren kişiye bilgilendirme mesajı göndermektedir. Bunun takibinde ise cep telefonu ile banka sisteminde kayıtlı olan e-posta adresine sisteme giriş için şifre gönderilmektedir. Müşterilerin sisteme kullanıcı ve şifreleri ile girişlerini yapmaları, tekliflerini göndermeleri gerekmektedir.

Kullanıcı adı gerçek kişiler için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmaktadır. Tüzel kişilerin için bu vergi numarası olarak gerçekleşmektedir.

Vakıfbank Gayrimenkul İhalesi Nasıl Yapılır?

Herhangi bir Vakıfbank gayrimenkul teklifi verilmesi anında, o gayrimenkul için banka tarafından ihale süresi başlamaktadır. İhale süresi içinde ise teklif vermek isteyen herkes tekliflerini gerçekleştirmektedir. Eğer ihalenin bitmesine yarım saat kalır ve bu sürede yeni bir Vakıfbank gayrimenkul teklifi verilirse süre tekrardan yarım saat uzatmaya gitmektedir. Benzer şekilde yine son yarım içinde teklif gelene kadar süre uzayacaktır. Ancak teklif gelmezse, ihale sonlanacaktır. Bunun sonucunda da son teklifi veren kişi ihalenin kazanını olmaktadır.

Muhammen bedelin altında da hiç kimsenin teklif vermeye hakkı bulunmamaktadır.

Teminatı Yatırdım, Diğer Vakıfbank Gayrimenkullerine Teklif Verebilir miyim?

Yalnızca teminat yatırılan taşınmaz mal için teklif verilmesi mümkündür. Yani diğerlerine teklif verilemez.

Vakıfbank Satılık Gayrimenkul için Verdiğim Teklif Teminatını Geri Alabilir miyim?

  • Teminat tutarını yatıran kişiler birkaç durumda verilen tutarı geri alabilirler. Bu durumlar şunlardır;
  • Sistemden teklif verilmemesi ve satın alımdan caymak. Cayma sonrası ise bankaya yazılı olarak bildirmek.
  • Eğer teklif düşük kalırsa yani bir başkasının verdiği teklif daha yüksek olursa teminat yine alınır.
  • Gayrimenkul ihalesi banka tarafından iptal edilebilir. Bu durumda yine bankaya yatırılan teminat bedeli tekrardan geri alınır.

Vakıfbank Gayrimenkul Satış İşlemi Sonrasında Taksitlendirme Olur mu?

Vakıfbank satılık gayrimenkullerin alınması sonrasında taksit imkanı bulunmaz. Kişilerin söz konusu taşınmazları satın alabilmeleri için ödemeyi peşin yapmaları gerekmektedir.

Gayrimenkul Teklifimden Sonra Başkası Teklif Verirse Nasıl Haberdar Olurum?

Bunun için sadece bankanın sistemine girilmesi gerekmektedir. Ancak her gün, her saat teklif geldi mi acaba diye sisteme girmek yerine, teklif geldiğinde otomatik olarak siz de teklif vermişsiniz gibi bir sistem bulunmaktadır. Yani örnek verecek olursak biri teklif verdiği zaman siz sisteme girmeden, otomatik olarak 1.000 TL ya da başka bir tutarda otomatik olarak teklif verilebilir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.