Üsküdar’dan Sonra Türkiye’de İkinci! O Bölgeye Sürücüsüz Metro Projesi Yolda!

Geçtiğimiz günlerde bir kısmı açılan ve Türkiye’de bir il olan Üsküdar – Ümraniye Sürücüsüz Metro Hattı’nın ardından, ikincisi sürücüsüz metro da Gebze’ye geliyor. Son teknoloji ile Gebze’de hayata geçirilecek olan sürücüsüz metro hattı projesi için 1 Şubat 2018 Perşembe günü ihale gerçekleştirilerek ilk adım atılmış olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kent halkına kazandırılması planlanan Gebze Metro Hattı Projesi için 1 Şubat 2018 Perşembe günü ihale gerçekleştirilecek. Söz konusu olan bu ihale ile ilk adımı atılacak olan bu projede, en son ve en güncel teknolojiden faydalanılarak 4 otomasyon seviyesine sahip olan sürücüsüz metro hattı hizmete sunulacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin konu ile alakalı olarak yapmış olduğu haberlere göre, üstün bir performans, üstün güvenilirlik ve az sefer aralıkları, az maliyet, sürücüsü olmayan, yolcuların isteklerine daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet sağlayan metro hatları daha çok cazip geliyor. Bu sebeple de dünya üzerinde geçilmeye başlanılan bu sistem bir metro hattının da Gebze’ye kazandırılması planlanıyor.

Söz konusu olan bu projede, frenleme sistemi, işletme hızı gibi etkenler sayesinde duraklar arası en kısa süredeki yolculuklar ile üstü bir hizmet imkanı sağlanacak. Bunun ile paralel olarak yolcuların istasyonlarda bekleme süresi kısalırken, oldukça kalabalık gerçekleşen yolculukların da önüne geçilmiş olacak.

Sürücüsüz metro hatlarında, sürücüler tarafından gerçekleştirilen tüm işlemler elektronik sistem vasıtası ile trafik kontrol merkezinden gerçekleştirilirken, metronun arıza vermesi, yangın ya da bunun gibi acil durumlarda ise Kontrol Merkezi’nde yer alan iş istasyonu gelecek olan alarm sayesinde metroya müdahale etme imkanına sahip olunacak.

Gebze-Darıca arasında hayata geçirilecek olan bu projede, bin 80 yolcu kapasitesi mevcut bulunan 4 adet GoA4 modeldeki sürücüsüz hat kullanılacak. 15,6 kilometre uzunlukta ve 12 istasyon ile inşa edilecek olan bu projede, 90 saniye aralıklar ile sefer gerçekleştirme imkanı da tanınmış olacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.