Üsküdar-Çekmeköy Metrosunun İkinci Etabı Bu Ayın Sonunda Hizmete Başlayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamalarında, Çekmeköy’de hayata geçirilen projelerden bahsetti. Söz konusu açıklamalarında Uysal, Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı Projesi’nin ikinci etabı olan Yamanevler – Çekmeköy kısmının bu ayın sonu itibari açılışı gerçekleştirilerek hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Çekmeköy’de hayata geçirilen ve çalışmaları sürdürülen projelerden bahsetti. Söz konusu açıklamalarında Üsküdar – Çekmeköy Metro Hattı Projesi’nin ilk etabının 2017 Aralık’ta hizmet vermeye başladığını dile getiren İBB Başkanı Uysal, bu ayın sonu itibari ile de ikinci etabı olan Yamanevler – Çekmeköy bölümünün ve bu kapsamda inşa edilen 7 istasyonun hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

Çekmeköy’e Kültür Merkezleri Kuruluyor

Öte yandan bölgede gerçekleştirilecek olan diğer projelerden de bahseden Başkan Mevlüt Uysal, Çamlık Mahallesi’nde yer alan ve bilgi evi olarak kullanılan eski yapının yıkılarak yerine bir kültür merkezi tesisi inşa edileceğini, bu kapsamda bölgeye kütüphane, atölye, derslikler ve otopark kazandırılmış olacağını belirtti.

Ayrıca bölgedeki Doğa Parkı’nın girişinde hayata geçirilen Çekmeköy Kültür Merkezi’nde sahneler ve cep sinemalarının yanı sıra tiyatro salonu, konferans salonuna yer verileceğini dile getiren Mevlüt Uysal, merkezin alt katlarında ise otoparkların olacağını anlattı.

Bölgeye Yeni Bir Devlet Hastanesi Kazandırılıyor

Çekmeköy’e yeni bir devlet hastanesi kurulacağından da bahseden İBB Başkanı Mevlüt Uysal, kendisinin görevi devraldığında bölgede 5 aile sağlığı merkezi ile küçük bir polikliniğin mevcut olduğunu, şuanda ise her mahallede iki aile sağlığı merkezinin hizmet verdiğini dile getirdi. Bölgede en önemli projenin yeni bir devlet hastanesi olduğuna dikkat çeken Uysal, inşaat çalışmalarının neredeyse tamamlanmak üzere olduğu bu hastanenin yakın zamanda hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.