Ünlü Youtuber Tüm Gelirinden Oldu!

Youtube’den aylık en çok ödemeyi alan ve aynı zamanda Youtube’nin her ay en çok izlenenleri arasına girmeyi başaran, geçtiğimiz günlerde de bir intihar olayıyla gündeme gelen Logan Paul’a Youtube’den büyük bir yaptırım geldi.

Dünya’nın en çok izlenen video platformu olan Youtube, kısa bir süre önce intihar içerikli bir video paylaşımı gerçekleştirerek, dünya genelinde önemli bir tepki çeken Logan Paul hakkında ciddi bir yaptırım uygulama kararı aldı.

Youtube cephesinden yapılan açıklamada, alınan kararın sadece intihar videosu ile alakalı olmadığı, aynı zamanda Paul’un videolarda sergilediği diğer hareketlerin de rahatsızlık uyandırması sebebiyle bu kararın alındığı ifade edildi.

Aylık 1.000.000 Dolar Ödeme Alıyordu!

İntihar videosuna gelen tepkiler sonrasında intihara karşı durmak adına birçok video paylaşımı gerçekleştiren Paul, bu sefer de sergilediği hareketler sebebiyle kıskaca alındı. Davranış biçimlerinde oluşan hatalar sebebiyle tüm reklam gelirinin askıya alınması ile karşı karşıya kalan Paul, Youtube’den aylık ortalama 1 milyon Dolar tutarında ödeme alıyordu.

Paul, bu süreç kalkana ve reklam geliri tekrar aktif edilene kadar Youtube’den herhangi bir ödeme alamayacak. Youtube’nin sözcülerinden bir tanesinin basın organlarına yaptığı açıklamada gerçekleşen olay sonrasında Paul’un videolarının daha dikkatli incelendiğini, alınan kararın Youtube için zor bir karar olduğunu, lakin bu denli ciddi bir izleyici kitlesine sahip olan bir kanalın reklamverenler için uygun olmayan tavırlar sergilediğine inanılması yüzünden bu kararın alındığı ifade edildi.

Videolarında intihar olayına ek olarak canlılara da zarar vermesiyle gündeme gelen Paul, yakın bir dönemde yayınladığı bir videoda canlı bir balığı öldürdükten sonra, ölü bir fareye de tabancayla ateş edince hayvanseverlerin dikkatlerini tekrar üzerine çekmişti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.