Uluslararası Rekabette Türkiye Limanları Ön Planda

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-12-16 13:00:31Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Limanlara gelen gemilerin bildirimleri için yeni sisteme geçiş yapılıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yeni sisteme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Limanlarda Yeni Dönem Başlıyor!

Limanlara gelen gemilerin bildirimleri için yeni dönem başlıyor. Bildirimler artık tek bir sistem üzerinden gerçekleşecek. Elektronik bildirimler yapılacak olup, bu kapsamda da Liman Tek Pencere Sistemi Protokolü resmen imzalandı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Uluslararası Rekabette Türkiye Limanları Ön Planda”

Yeni liman bildirimi sisteminin bakanlığın hedeflerine hizmet ettiğini açıklayan Tüfenkci, ithalat ile ihracatın en önemli kısmının deniz yoluyla yapıldığını, hükümet sayesinde Türkiye limanlarının eskisine göre çok fazla gelişme gösterdiğini, limanlarımızın artık rekabete açık olduğunu, uluslararası rekabette Türkiye limanlarının ön planlarda olduğunu söyledi. Yeni uygulama gibi sistemlerle oluşan rekabeti daha ileriye taşımak istediklerini söyleyen Tüfenkci, ticaret hacminin yüksek olduğu, gelişmiş ülkelerdeki limanlarda kullanılan sistemlerin elektronik olduğunu, taraflar arası iletişimlerin çoğunun elektronik olarak gerçekleştiğini, bu kapsamda da ülkemizde yeni uygulamaya geçiş yapıldığını söyledi.

Benzer şekilde konteyner takip sisteminin de çok kısa dönem önce faaliyete geçirdiklerini söyleyen Tüfenkci, bu sistemle birlikte özellikle de limanlardaki konteynerlerin takibi noktasında önemli adım atmış olduğumuzu, hedeflenen 500 milyar dolar değerindeki ihracat rakamlarını yakalamak için çalıştıklarını söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.