Ülkenin En Büyük Kütüphanesinde Çalışmalar Sürdürülüyor!

Eyüpsultan’da yer alan 2,5 asırlık Rami Kışlası’nı Türkiye’nin en büyük kütüphanesine çevirecek olan proje dahilinde bakım, onarım ve yenileme çalışmaları sürdürülüyor. Küütüphane, müze, alışveriş alanları, restaurantlar ve 200 dönüm büyüklüğündeki peyzaj alanları adına çalışmalar yürütülen proje gökyüzünden görüntülendi.

7 Milyon Kitaba Ev Sahipliği Yapacak

İstanbul İl Kültür Turizm Müdür Coşkun Yılmaz konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, restorasyon çalışmaları sürdürülen Rami Kışlası’nın en geç 2,5 sene sonrasında ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacağını belirtti. Söz konusu olan alanda çalışmaların bitirilmesinin akabinde bünyesinde hayata geçirilecek olan 7 milyon civarında kitap kapasitesine sahip ülkenin en büyük kütüphanesinin de ülkeye kazandırılmış olacağını açıklamalarına ekledi.

Kışla’nın Etrafı da Yeniden Organize Edilecek

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, söz konusu proje dahilinde kışlaya banka, 990 adet toptancı ve pek çok restoranın yer alacağı toplam 120 adet ticari birime yer verilecek. Bunun ile beraber bin 240 adet araç kapasiteli açık ve kapalı bir otoparka yer verilecek olan projede, bahsi geçen bu araçların 541 adedi kapalı otopark, 634’ü açık otoparkta olurken, ayrıca 65 adet TIR için de otopark inşa edilmiş olacak. Kültürel dokusunun bozulmaması adına çalışmaların titizlikle yürütüldüğü kışlada, çalışmaların sonlandırılmasının akabinde, etrafından bulunan yaşam alanlarının da tekrardan organizasyonu sağlanacak.

Yaklaşık olarak 250 senelik bir tarihe sahip olan Rami Topçu Kışlası’nın tarih arşivlerinde “Rami Çiftlik Kışlası” ismi ile yer alıyor. Söz konusu olan tarihi yapı hakkında arşivlerde, Osmanlı Padişahlarından II. Mahmut tarafından 1826 ile 1828 tarihleri arasında restore edildiği bilgisine yer veriliyor. 60’lı yılların başında ordunun ayrılmasının ardından atıl bir vaziyete bırakılan kışla uzun yıllar bakımsız bir şekilde kaldı. 80’li yılların başında ise bu tarihi yapı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.