Ulaşım Yatırımları Konut Fiyatlarında Doping Etkisi Yarattı!

İstanbul’da ulaşım akslarının bulunduğu bölgelerde konut fiyatları yükselişini sürdürüyor. Anadolu Yakası’nda yer alan Sancaktepe ve Pendik, Avrupa Yakası’nda da Kağıthane gibi ilçelerde ulaşım yatırımları sayesinde meydana gelen bölgenin gelişimi dikkat çekiyor.

İstanbul’da ulaşım ağları için yapılan yatırımlar konut fiyatlarının artıran en önemli etken olarak ön plana çıktı. Anadolu Yakası’nın Pendik ve Sancaktepe gibi ilçeleri ile beraber Avrupa Yakası’nın Kağıthane ilçesi, konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ilçeler olarak dikkat çekiyor.

Ulaşım Kanalları Konut Fiyatlarını Etkiledi

Konu ile alakalı olarak bazı basın mensupları tarafından yapılan haberlere göre, TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, İstanbul’da her gün çoğalan nüfus ile beraber trafik probleminin de büyüdüğünü dile getirdi. Bu nedenle vaktini ev ve iş arasında harcayan ve harcamak isteyenler için ulaşım olanaklarının büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Maya, konut tercihinde ulaşım akslarının her zaman etkili olduğunu söyledi. Ayrıca oturmak ya da yatırım yapmak amacı ile satın alınan konutlarda ulaşım aksları ile kent ve iş merkezlerine ulaşım sağlamanın ya da konut projeleri ile beraber değer artışını öngörmenin, talebin artmasını da beraberinde getirdiğini belirtti.

Metro Hattı Gibi Ulaşım Projeleri Talebi de Arttı

Genel Müdür Maya ayrıca açıklamalarında, merkezlere kıyasla daha kıyılarda olan bölgelerde ulaşım projeleri sayesinde talep artışını yaşanmasının ve buna paralel olarak arz hareketliliğinin meydana gelmesinin gözlemlenişinin daha net olduğu dile getirdi. Ulaşım aksları sayesinde o bölgelerde konut projelerinin de eş zamanlı bir şekilde hayata geçirilmeye başlandığını aktaran Maya, Anadolu Yakası’ndaki Pendik ve Sancaktepe ile beraber Avrupa Yakası’nda Kağıthane’nin söz konusu duruma bir örnek olabileceğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.