Üç Katlı Tünelin İhalesi 2018’de Geçekleştirilecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulunarak, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin 2018 yılı içerisinde Yap-İşlet-Devret modeli ile ihalesinin gerçekleştirileceğini, söz konusu olan bu modelin tarihte il olarak raylı sistemi de kapsama alanı içerisine dahil edeceğini ifade etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulundu. 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’ne yönelik sondaj çalışmalarının tamamlandığını, etüt çalışmalarının ise sürdürüldüğünü ifade ederek, mühendislik çalışmalarının da tamamlanmasına paralel olarak 2018 yılı içerisinde Yap-İşlet-Devret Modeli ile ihalenin gerçekleştirileceğini anlattı.

Raylı Sistem İlk Kez bu Modele Dahil Edilecek

İlk kez raylı sistemi de kapsama alanı içerisine dahil edecek olan bir Yap-İşlet-Devret modelinin gerçekleştirileceğini dile getiren Bakan Arslan, raylı sistemler için söz konusu bu modeli uygulamanın zor olduğunu, karayolu ile beraber inşa edileceğinden dolayı uygulanabilir hale getirildiğini ifade etti. Dünya Mobil Kongresi’ne katılım için gitmiş olduğu Barselona’da basın mensupları ile görüşme gerçekleştiren Bakan Ahmet Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nde desteklenecek olan raylı sistemlerin yatırımlarının mali yönden oldukça değerli olduğunu, karayolunu geçişini de barındırmasından dolayı Yap-İşlet-Devret modeline uygun bir şekle getirileceğini aktardı. Ayrıca durumun kararını, mühendislik çalışmalarının sonunda vereceklerini de açıklamalarına ekledi.

Açılıştan Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan Davet Edilecek

Söz konusu açıklamalarında İstanbul 3. Havalimanı Projesi’nden de bahseden Bakan Ahmet Arslan, projenin ilk etabının Cumhuriyet’in kuruluş yıl dönümü olan 29 Ekim 2018 tarihinde açılacağını, 25 Şubat tarihinde pistin uçakların inişine hazır bir hale getirilmiş olduğunu ve yalnızca gece uçuşu adına ışıklandırma ve enerji ihtiyacının olduğunu, onun da halledildiğini anlattı. İlk uçuşun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafındn yapılmasına dair tekliflerinin olduğunu ancak henüz böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmediğini de belirten Bakan Arslan, açılış öncesinde Erdoğan’ın davet edileceğini ve hem pistin kullanılıp, hem de terminalin inceleneceğini açıkladı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.