Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli İhalesi 2018’de

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin 2018 yılında yap, işlet, devret modeli ile ihaleye çıkartılacağını kaydetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin 2018 yılında yap, işlet, devret modeli ile ihaleye çıkartılacağını kaydetti.

Basın muhabirlerine yaptığı açıklamada İstanbul halkının Marmaray ile birlikte raylı sistem kolaylığı ve Avrasya Tüneli ile kıtalar arası hızlı geçiş rahatlığını yaşaması sonrasında bildirdikleri talepler doğrultusunda Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin hayata geçirileceğini ifade etti.

Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi Özellikleri

2018 yılında yap, işlet, devret modeli ile ihaleye çıkartılacak olan projenin genel özellikleri arasında;

  • İstanbul Boğazı’nın altından geçecek olan tünel, tek tüp halinde inşa edilecek.
  • Tünel hem karayolu, hem de demiryolu ile ulaşım imkânı sğalayacak.
  • Tünelin orta katında geliş ve gidiş olmak üzere demiryolu yer alacak.
  • Tünelin üst ve alt katında araçların tek yönlü (bir kat geliş, bir kat gidiş olmak üzre) seyahat edebileceği ikişer şeritli yol yer alacak.
  • İnşa edilecek olan tünel TEM Otoyolu, E-5 Karayolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve 9 adet metro hattı ile entegreli çalışacak.
  • Hasdal Kavşağı ile Çamlık Kavşağı arasındaki süre 14 dakikaya düşecek.
  • İncirli’den Söğütlüçeşme’ye kadar olan 31 kilometrede 14 adet istasyon yer alacak ve süre 40 dakikaya gerileyecek.
  • Projenin 5 yılda inşa edilmesi hedeflenirken, bitimi ile birlikte günlük 6,5 milyon insanın seyahatine olanak sağlanması hedefleniyor.

5 Yılda Tamamlanacak, Günde 6.500.000 Kişiye Yolculuk Olanağı Sağlanacak!

 

İncirli mevkisinden yer altına girecek olan raylı sistem, Mecidiköy’den, Zincirlikuyu’dan ve İstanbul Boğazı’nın altından geçerek Söğütlüçeşme’ye ulaşacak. Devam eden güzergahta Kadıköy-Kartal hattına ve Marmaray’a bağlanmış olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, proje hakkında vatandaşların bir kapıdan çıktığında başka bir hat ile aktarma yaparak raylı sistem yolculuğuna devam edebileceklerini, projenin oldukça önemli bir yere sahip olduğunu ve önemli aşamaların kaydedildiğini kaydetti.

Arslan, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesinin yap, işlet, devret modeli ile 2018 yılı içerisinde ihaleye çıkartılması beklendiğini ve projenin ortalama 5 yıllık süreçte inşa edilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.