Türkiye’nin İlk Nükleer Santralinde Mart Sonu İtibariyle Çalışmalar Başlayacak!

Konu ile alakalı olarak yapmış olduğu açıklamalarında, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’ndan lisans almalarının akabinde çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Konstantin Ryzhak, şimdilik bri tarih vermenin doğru olmayacağını, ancak Mart ayının sonu itibari ile Türkiye’de ilk olacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşaat çalışmalarına başlanmış olacağını ifade etti.

Akkuyu Nükleer A. Ş. operasyonlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Konstantin Ryzhak, konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulunarak, söz konusu projenin inşaat çalışmalarına başlamak için hazırlıkların aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali projesi olacak Akkuyu NGS’nin inşaat aşamasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bir takım değerlendirmelerde bulunan Ryzhak, Rusya Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi’nde 250’yi aşkın öğrencinin eğitim aldığını ve bunlardan 35’inin önümüzdeki günlerde mezun olarak projede görev alacaklarını dile getirdi.

Projede Çalışanların Yarısından Fazlasını Türk Uzmanlar Oluşturmalı

Açıklamalarında, Rusya’da daha çok Türk öğrenciye bu alanda eğitim vermek istediklerini dile getiren Genel Müdür Yardımcısı Ryzhak, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde çalışacak olan personellerin yüzde 50’den fazlasını Türk uzmanların oluşturmasını hedeflediklerini belirtti. Santralin inşaat çalışmalarına start verebilmek adına hazırlık çalışmalarının sonlandırılmasını beklediklerini de dile getiren Ryzhak, Türkiye Atom Enerji Kurumu’ndan lisans almayı beklediklerini, şimdilik herhangi bir tarih vermenin doğru olmayacağını ancak temel atma töreni için Mart ayının sonuna kadar hazır olacaklarını açıkladı.

Yerli Katkı Oldukça Önemli

Öte yandan açıklamalarında, projenin yüzde 49’luk hissesine sahip olarak ortak olmak isteyen konsorsiyumun geri çekilmesinin akabinde ortaklık adına yeni firmalar ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini de belirten Ryzhak, projede Türk ortakların yer almasının kendileri adına her anlamda daha iyi bir gelişme olacağını, söz konusu görüşmelerin 2018’in sonuna kadar tamamlanmasını öngördüklerini ve santralin hayata geçirilmesinde yerli katkının oldukça önemli olduğunu açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.