Türkiye İş Bankası Sendikasyon Kredisi Anlaşmasına İmza Attı!

Türkiye İş Bankası Sendikasyon Kredisi anlaşmasına imza attı. Banka, bu krediyle hem bankacılık sektörüne olan güveni hem de uluslararası piyasalardaki güvenini tazelemiş oldu.

Türkiye İş Bankası, 18 farklı ülkeden toplamda 42 bankanın katılımıyla 367 gün vadeli sendikasyon kredisi anlaşmasına imza attı.

Türkiye İş Bankası’ndan Sendikasyon Kredisi Anlaşması!

18 farklı ülkeden 42 bankanın katılımıyla Türkiye İş Bankası sendikasyon kredisi anlaşması imzaladı. Sendikasyon kredisini tutarı 867,6 milyon avro ve 447 milyon dolar olmak üzere toplamda yaklaşık olarak 1,5 milyar dolar değerine tekabül ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan banka, geçen sene mayıs döneminde sonlandırdığı işlemi yüzde 100 seviyesinin üzerinde yenilemiş olduğunu bildirdi.

Sendikasyon kredisi anlaşmasında, First Abu Dhabi Bank ajan olarak görev alırken, Industrial and Commercial Bank of China ile birlikte Standard Chartered Bank koordinatör olarak yer aldı.

Banka Krediyi Dış Ticarette Kullanacak!

Sendikasyon kredisinin dış ticaret finansmanında kullanılacağı açıklandı. Anlaşmaya en yüksek miktarla katılım gösteren bankalara ait kısmın toplam maliyeti dolar diliminde ise Libor + yüzde 1,30 olurken, avro diliminde ise Euribor + yüzde 1,20 oldu. Zorlu piyasa şartlarına rağmen sendikasyon kredisini yenileyen Türkiye İş Bankası, aynı zamanda uluslararası piyasalarda hem bankaya hem de bankacılık sektörüne olan güveni tazelemiş oldu.

2018’in 1. Çeyrek döneminde 371 milyar Türk Lirası tutarında aktif büyüklüğe ulaşan Türkiye İş Bankası, Türkiye’nin en büyük özel bankası oldu. Ülkeye sağladığı krediyle de şirketlerin dış ticaret işlemlerinin finansmanına destek vererek Türkiye ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamasını sürdürecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.