Türkiye E-İhracatta Dünya Devleri ile Rekabet Edecek!

Türkiye E-İhracatta Dünya Devleri ile Rekabet Edecek!

Türkiye, e-ihracat sektöründe dünyanın önde gelen liderleri ile rekabet etmek için yeni bir takım adımları için çalışmalara başladı.

Türkiye’deki e-ihracat sektörünün gelişmesi için yurt dışında yeni lojistik merkezlerinin kurulacağı, yeni lojistik merkezlerinden de hızlı bir şekilde ürün teslimatlarının gerçekleşeceği açıklandı. Benzer şekilde tedarik üsleri de, iade maliyetlerinde düşüş meydana gelmesine olanak sağlayarak, e-ihracatta artış meydana gelmesine imkan tanıyacak.

Yabancı Ülkelerin Posta İdareleri ile PTT Arasında Protokol İmzalanacak

Yurt dışında lojistik merkezlerinin olması için serbest bölgeler kurulacak. Çin’de bulunan Şangay Serbest Bölgesi ile birlikte Dubai’de bulunan Jebel Ali ve Ajman serbest bölgeleri de incelenmeye alındı. Yapılan incelemeler doğrultusunda, sınır ötesi e-ticaret sektöründeki vergi avantajları, gümrük denetim süreçleri, firmaların kurulması, yabancı şirketlere daha esnek mevzuat, sermaye ve karın hepsinin kendi ülkelerine geri gönderebilmeleri gibi çeşitli kolaylıklar geliyor. E-Ticaret yapma isteyen şirketlerin de benzer şekilde o bölgeler bulunabilmeleri için destek modelleri hazırlanacak. Hızlı teslimat yapılması için diğer ülkelerdeki taşımacılık şirketleriyle ortaklık sağlanacak. Potansiyeli olan ülkelerin kendi posta idareleri ile PTT arasında da ortaklık olması adına protokoller gerçekleşecek. Bu ortaklık ile de e-ihracatçılar çok daha kolay ve çok daha düşük maliyet ile hizmet verebilecekler. PTT’nin öncülüğünde yapılacak olan ortaklığın, sektörde faaliyet gösteren diğer oyuncular için de yol gösterici olması öngörülüyor.

Globalleşmeyen Ülkelerin Pazarlarına Girilecek!

Aynı zaman da e-ticaretin halen daha gelişme göstermediği, globalleşmenin halen daha olmadığı ülkelerin pazarlarına gidilecek ve orada şimdiden söz sahibi olunması kapsamında ilk adımların atılması planlanıyor.

Bunların yanı sıra ülkemizin ihracat kapsamında aktif bir pazar yeri platformu yapılacak. Uluslararası e-ihracat platformları kurulup, bunların işletmelerinin yapılması için deste sağlanacak. E-İhracat sektöründe rol alacak kişilere hem eğitim hem de tercüme konularında deste verilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.