Türk Müteahhitlerinden Üretim Rekoru!

Elde edilen bilgilere göre, Türk müteahhitler tarafından şimdiye dek yurt dışında hayata geçirilen projelerin değeri 354,6 milyar dolara ulaştı. Böylelikle Türk müteahhitleri tarafından büyük bir rekora imza atılırken, söz konusu olan bu rakamın 14,7 milyar dolar gibi büyük bir değere sahip projeler yalnızca geçtiğimi sene hayat geçirildi.

Türk müteahhitleri tarafından şimdiye dek yurt dışında 354,6 milyar dolar gibi rekor bir seviye projeler hayata geçirilirken, söz konusu olan bu rakamın 14,7 milyar dolarlık kısmı ise yalnızca geçtiğimiz yıl hayata geçirildi.

354,6 Milyon Dolar ile Rekora İmza Atıldı

Bir takım basın mensupları tarafından Ekonomi Bakanlığına ait olan “Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Raporu” sayesinde elde etmiş olduğu verilere göre, Türk müteahhitlik sektörü, ilk kez yurt dışarısından proje üstlendiği tarih olan 1972 yılından 2017 yılının sonuna kadar olan süre zarfı içerisinde toplamda 119 farklı ülkede 9 bin 258 adet proje hayata geçirdi. Üstelik söz konusu olan bu projelerin toplam değerleri ise 354 milyar 648 milyonu buldu.

En Çok Proje Tanzanya’da Hayata Geçirildi

Öte yandan yine elde edilen bu verilere göre Türk müteahhitlerinin yalnızca 2017 yılında yurtdışında hayata geçirmiş olduğu proje sayısı 241 olarak gerçekleşirken, bu projelerin toplam bedeli ise 14 milyar 666 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. Üstelik 2017 yılında yüzde 17,3 oranı ve 2 milyar 531 milyon dolar değerinden üstlenilen proje ile en çok projenin hayata geçirildiği yer Tanzanya olurken, Tanzanya’dan sonra gelen ülke ise yüzde 14,1 oranı ve 2 milyar 72 milyon dolarlık değeri ile Suudi Arabistan oldu.

Proje Üstlenilen Ülke Sayısı 119 Oldu

Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan bu rapora göre, son dönemlerde gerçekleştirilen girişimler ile beraber Bağımsız Devletler Topluluğu ve Ortadoğu gibi pazarları arasına Çad, Liberya, Vietnam gibi pek çok pazarın katılması ile beraber Türk müteahhitleri tarafından proje hayata geçirilen ülkelerin adedi 119’a ulaştı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.