Türk Eximbank’tan 10 Taksit Geri Ödemeli Finansman

Türk Eximbank Bankası’ndan ihracatçılara 5 sene geri ödemeli işletme sermayesi kredisi imkanı sağlıyor. Söz konusu kredi için 6 aylık periyotlarda avro cinsinden ödeme yapılabilecek. Bu da toplamda 10 taksitli geri ödemeye tekabül ediyor.

“Türk Eximbank’tan Uzun Vadeli Olanaklar”

Yayımlanan haberlere ilişkin olarak Türk Eximbank Bankası, son zamanlarda uluslararası piyasalarda yaptığı ilave borçlanmaları ilerleyen dönemlerde de yapacak. Bu kapsamda da banka, ihracatçılara işletme sermayesi kredilerinde tekrardan pencere açtı. Banka çok daha uzun vadeli olanaklar getiriyor.

Bankadan gelen olanaklar sayesinde ihracatçı şirketlere 5 sene geri ödeme hizmeti verilecek. Bu ödeme 6 aylık dönemlerde avro para biriminde gerçekleşebilecek. Yani toplamda taksit sayısı 10 olmuş olacak. Ödeme seçeneği Euribor+yüzde 3,25 faiz oranı üzerinden olacak. Türk Eximbank tarafından sağlanan yeni imkan dilimler halinde hizmete sunulacak. Aynı zamanda da 28 Mayıs 2018 Pazartesi gününden itibaren kullandırılmaya başlanacak. İlk aşamada ise 500 milyon dolar karşılığında avro para biriminden kredi verilecek.

Bunlara ek olarak bankanın ihracatçılara desteğini artırmaya devam edecek. Bu kapsamda da uluslararası para ve sermaye piyasalarından kaynak tedarik çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalar dahilinde olan Sukuk Tahvil İhracı ile Dünya Bankası kuruluşu olan MIGA garantörlüğünde yeni bir fon sağlanması çalışmalarına da hız kazandırıldı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.