TÜİK Sektörel Güven Endeksi Raporu Yayımlandı

TÜİK Sektörel Güven Endeksi Raporu Yayımlandı
TÜİK Sektörel Güven Endeksi Raporu Yayımlandı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından paylaşılan Ocak 2021 Sektörel Güven Endeksleri raporunda, inşaat sektörüne olan güven endeksinde önemli bir düşüş görüldü.

TÜİK tarafından 2021 yılında paylaşılan ilk güven endeksi raporu, bugün yayımlandı. Ocak 2021 Sektörel Güven Endeksi raporu çerçevesinde mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, 2020’nin son raporu olan aralık ayına göre hizmet sektöründe yüzde 2,9 olmak üzere artış gösterdi. Aynı zamanda aralık ayı sektörel güven endeksi raporuna göre perakende ticaret sektöründe güven seviyesi yüzde 0,1 oranında düşerken, en keskin düşüş inşaat sektöründe yaşandı. Bu kapsamda Ocak raporu çerçevesinde geçtiğimiz rapora göre yalnızca hizmet sektöründe bir kısım yükselme meydana geldi.

İnşaat Sektöründe Düşüş

Sektörel Güven Endeksi Raporu
Sektörel Güven Endeksi Raporu

Bankaların sunduğu konut kredilerindeki faiz oranlarının artış yaşaması ile beraber, satış rakamları keskin bir biçimde düşmeye başladı. Haziran ayının başına göre çok daha az satış sayılarının görüldüğü sektörde, bu düşüş güven endeksi rakamlarını da önemli ölçüde etkiledi. Son rapora göre, aralık ayına göre inşaat sektörü güven endeksi yüzde 5,2 düşüş yaşadı.

84,2’ye Düştü

84,2’ye Düştü
84,2’ye Düştü

Aralık ayı raporunda inşaat sektörü güven endeksi 88,8 olarak açıklanırken, mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi ocak ayında 84,2’ye geriledi. Kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi alt endeksi de aralık ayına göre yüzde 2,5 oranında düşerek 75,7 seviyelerine kadar gerilemeye devam etti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.