Trabzon Limanı İçin Gong Töreni Gerçekleştirildi!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tören esnasında tapmış olduğu açıklamasında, Trabzon Limanı’nın halka arz edilmesinin liman işletmeciliğinde bir ilk olduğunu, üstelik tamamının yurt içinde işlem görmesinin de aynı bir önem taşıdığını dile getirdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen “Trabzon Liman İşletmeciliği A. Ş. Gong Töreni”ne iştirak etti. Tören esnasında bir takım açıklamalarda bulunan Bakan Özlü, söz konusu olan liman işletmesinin halka arz edilmesinin bu alanda bir ilk olduğunu ifade ederek, halka arz paylarının yurt içi piyasalarında işlem görmesini de ayrıca bir öneme sahip oluğunu aktardı.

İşletmesi Albayrak Grubu’nun elinde olan Trabzon Liman İşletmeciliği A. Ş.’nin halka arz edilmesi sebebiyle gerçekleştirilen Gong Töreni’ne Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Trabzon Liman İşletmeciliği A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Albayrak Grubu CEO’su Ömer Bolat, Deniz Yatırım Genel Müdürü Melih Akosman ve Trabzon İşletmeciliği A. Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş gibi isimlerin iştirak etmesi ile gong çalındı.

2018’n İlk Halka Arzı

Bakan Faruk Özlü, tören esnasında yapmış olduğu söz konusu bu açıklamalarında, 2018 yılının ilk halka arzı olan Trabzon Limanı’nın Borsa İstanbul’a ve yatırımcılarına hayırlı olmasını ve ülkenin gücüne güç katması dileklerinde bulundu.

Liman İşletmeciliği Alanında da Bir İlk

Gerçekleştirilen bu halka arzın, ayrıca liman işletmeciliği alanında da bir ilk olması ile dikkatleri üzerine topladığını dile getiren Bakan Özlü, Trabzon Limanı’nın gelişme, büyüme ve kalkınmayı başaran bir Türkiye’nin sembollerinden olduğunu, bunun ile beraber Türkiye’nin dışarıya açılacak olan aydınlık pencerelerinden olmaya da aday olduğunu ifade etti. Öte yandan denizciliğin oldukça dinamik bir sektör olduğuna da dikkat çeken Bakan Özlü, bu nedenle ihracatın, dış ticaretin temel dayanağının limanlar olduğunu ve limanlara bir bütün olarak bakmak gerektiğini de açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.