TOKİ’nin Silivri’deki Projesine Son Başvurular Bugün Alınacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın(TOKİ) İstanbul’un Silivri ilçesinde hayata geçirecek olduğu toplu konut projesi için son başvurular bugün mesai bitimine kadar alınacak. TOKİ’nin söz konusu projesinde dar ve orta gelirli aileler için inşa edilecek olan bin 356 adet konut yer alacak.

Dar ve orta gelirli aileleri İstanbul’da ev sahibi olma hayallerine kavuşturacak olan söz konusu proje, T. C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafında geride bıraktığımız haftalarda satışa sunuldu.

TOKİ’nin İstanbul Silivri ilçesine bağlı Alipaşa Mahallesi’nde inşa edilecek olan toplamda bin 356 adet konut için vatandaşlar tarafından son başvurular bugün yapılacak. Bugünden sonra yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek.

Dar ve Orta Gelirlilerin Konutları Ayrı Ayrı Olacak

Elde edilen bilgilere göre projedeki konutların 934 adedi dar gelirli aileler için tahsis edilirken, geriye kalan 422 adet konut ise orta gelirli aileler için tahsis edilecek.

Toplu konut projesinde iki oda bir salon ve üç oda bir salon şeklinde tasarlayan TOKİ, iki oda bir salon dairleri dar gelirli ailelere hazırlarken, konutları ise 76 ila 98 metrekare arasında değişen büyüklüklerde inşa edecek.

Üç oda bir salon olarak tasarlanan dairler orta gelir grubu için tahsis edilirken, bu dairelerin büyüklükleri ise 106 ila 130 metrekare arasında değişiklik gösterecek. Ayrıca orta gelir grubu projesinde konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar en az 285 bin TL kadar ödeme yapacak.

1356 Konut İçin Toplamda 10 Bin Civarında Başvuru Yapıldı

Konu ile alakalı olarak bir takım açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ Silivri Projesi’ndeki bin 356 adet konut için şimdiye kadar 10 bin başvuru toplandığını, alt gelir grubu projesine 8 bin 300, orta gelir grubu projesine ise bin 460 başvuru yapıldığını dile getirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.