TOKİ’nin Manisa Projesi’nde Bin 62 Konut Sahiplerini Buldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Manisa Yunusemre’de hayata geçirmiş olduğu orta gelir grubu konut projesindeki bin 62 adet konut hak sahiplerini buldu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Manisa’nın Yunusemre İlçesi Akgedik Mahallesi’nde hayata geçirilen TOKİ projesi dahilindeki bin 62 adet orta gelir grubu konutları için dün kuralar çekilişi gerçekleştirilecek hak sahipleri belirlendi.

Kurarlar Noter Huzurunda Çekildi

16 Temmuz 2018 Pazartesi günü Manisa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekilişine başvuruda bulunan bölge halkı katılırken, çekiliş noter huzurunda yapıldı.

Bölge halkı tarafından yoğun talep toplayan söz konusu projede üç oda bir salon daire tipi ile inşa edilen bin 62 konutluk orta gelir grubu projesinde, konutların 17’si şehit ailelerinden, 215’i de engelli vatandaşlar tarafından yapılmak üzere toplamda 5 bin 253 başvuru alındı.

Dün gerçekleştirilen kura çekilişleri neticesinde TOKİ’den ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

Bugün ise yine Manisa Yunusemre’de hayata geçirilen alt gelir grubu projesindeki 438 adet konut, gerçekleştirilecek olan kura çekilişi ile hak sahiplerini bulacak.

Alt Gelir Grubu Projesine Toplam 3 Bin 503 Başvuru Yapıldı

Yine Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kura çekimine konu olan 438 adet konut için, 4’ü şehit yakınlarından, 188’i engelli vatandaşlardan ve 560’ı da emekli vatandaşlardan olmak üzere toplamda 3 bin 503 adet başvuru alındı.

TOKİ Konutlarında dar gelir grubu projesi için yüzde 12 ve yüzde 20 peşinat talep edilirken, vade süreleri ise 180 ve 240 olarak ev sahibi olma fırsatı tanınıyor.

Öte yandan elde edilen bilgilere göre söz konusu projede, toplam bin 523 adet konutun yanı sıra 24 dersliğe sahip bir ilkokul, 2 adet camii, 12 dersliğe sahip ortaokul ve 25 adet dükkana da yer veriliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.