TOKİ’nin İstanbul’daki Dev Şehir Parkı Projesinde Geri Sayım Başladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Avrupa Yakası’nın en gelişmiş bölgelerinden biri olan Başakşehir ilçesi Kayabaşı Bölgesi’nde hayata geçirilen dev şehir parklında geri sayım başladı. Kısa sürede tamamlanacak olan proje hakkında TOKİ Başkanı Ergün Turan son durum bilgisi paylaştı.

İstanbul’a nefes aldıracak sosyal alan projelerinden biri daha hayata geçiriliyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Avrupa Yakası’nın en gelişmiş bölgelerinden olan Başakşehir ilçesi Kayabaşı Bölgesi’nde hayata geçirilen bu 1,5 milyon metrekare büyüklüğüne sahip olan dev şehir parkı projesinin açılışı için geri sayım başladı. Proje hakkında son durum bilgisi veren TOKİ Başkanı Ergün Turan, ayrıca açılış için tarih de verdi.

Şehir Parkı İçin Açılış Hazırlığı Yapıyor

Her yıl hayata geçirmiş olduğu yaklaşık olarak 60 bin civarın konut üreterek dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ, aynı zamanda sosyal alan ve sosyal donatı projelerinde de büyük rol alıyor. Kentlerin en büyük ihtiyacı olan nefes alan yeşil alan projeleri de geliştirmeye devam eden TOKİ, bu yıl içerisinde Kayabaşı’nda hayata geçireceği büyük İstanbul Şehir Parkı Projesi için açılış hazırlıkları yapıyor.

4 Etap Şeklinde Hayata Geçirilecek

Çalışmaları aralıksız olarak sürdürülen söz konusu bu şehir parkı projesini yerinde inceleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, proje ile alakalı olarak son durum hakkında bilgi ile beraber açılış tarihini de verdi. Söz konusu açıklamaları sosyal medya üzerinden yazılı bir şekilde gerçekleştiren Turan, 4 etap olarak hayata geçirilecek olan bu projenin ilk etabında 338 bin 803 metrekarelik bir alanın inşa edileceğini ve bu alanında 2018 yılının sonuna kadar tamamlanıp açılmış olacağını belirtti.

Projede Binlerce Bitkiye Yer Verilecek

Öte yandan açıklamalarında, projenin ilk etabında 73 adet farklı cinste bitkinin, 4 bin 500 adet yapraklı ağacın, 2 bin 600 adet ibreli ağacın ve binler çalı, otsu ile örtülü bitkinin yer alacağını, 224 bin 601 metrekarelik alanın yeşil alan olarak inşa edileceğini ifade eden Ergün Turan, ayrıca sergi, tiyatro gibi etkinlikler için de 4 adet etkinlik platformu, amfi tiyatro ve biyolojik göletlerin de mevcut olacağını belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.