TOKİ’nin Hedefinde 65 Bin Konut Var!

TOKİ Başkanı Ergün Turan konu ile alakalı larak yapmış olduğu açıklamasında, bu yılın hedefinin 65 bin konut olduğunu ve 16 milyar civarında bir ödeme yapılmasının planladığını dile getirdi.

Yaklaşık 65 bin konut ve 16 Milyar Lira Ödeme Hedefte

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, konuya istinaden yapmış olduğu açıklamasında, 2018 yılı için hedeflenenin 60 ile 65 bin arasında konutu dar gelirli vatandaşlar için hayat geçirmek olduğunu ve 16 milyar lira civarında bir ödemenin gerçekleştirilmesi olduğunu dile getirdi. Hali hazırda ülke genelinde yaklaşım olarak 520 civarında faal şantiye alanı olduğunu ifade eden Başkan Ergün Turan, yaz döneminde de söz konusu bu proje ve şantiyelerde çalışan işçi sayısının yaklaşık olarak 80 bin civarında olduğunu da ifade etti.

TOKİ’nin özellikle dar ve orta gelirli ailelere yönelik çalışmalar yürüttüğünü ve söz konusu bu kesimi ev sahibi yapmayı amaçladığını dile getiren Turan, 2014 yılından bu yana inşa edilen konutların yüzde 98’inin sosyal konut projesi kapsamında inşa edildiğini, bunun ile beraber hastane, okul, cami, stadyum, yurt, sınır duvarı ve güvenlik tesisi gibi çalışmaların da yürütüldüğünü belirtti.

20 Bin Konut Teslim Edilecek

Ayrıca açıklamalarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toplamda 4 il ve bunların ilçelerinde 25 bin konut üretimi gerçekleştirildiğini, söz konusu bu rakamın 20 bininin ise 2018 yılı içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

3 İlde OSB Kuruluyor

Toplu Konut İdaresi’ne, OSB’lerin inşa edilmesi için pek çok kez talep geldiğini de belirten Ergün Turan, Aksaray, Bolu ve Diyarbakır’da söz konusu bu organize sanayi bölgelerinin kurulabilmesi adına ihale aşamasına gelindiğini ve Ocak ayının sonuna kadar ihalelere çıkılmış olacağını belirtti. Ayrıca söz konusu olan bu ihalelerin toplam değerini ise 800 milyon – 1 milyar lira gibi bir yatırım değerine sahip olacağını da açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.