TOKİ’nin Büyük Fırsatı Bu Ay Tüketicilere Sunuluyor!

Anayasa deðiþiklik paketinde yer alan memurlara mutlu eden düzenlemeler, Toplu Konut Ýdaresi'nden (TOKÝ) ev alanlarý üzecek. Yeni Anayasa taslaðýna göre bundan böyle memur maaþlarýnda Uzlaþtýrma Kurulu'nun kararý etkili olacak. Böylece memura verilen zam yükselecek. (CÝHAN/Hasan Bozkurt) (2010.03.26)

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, borcunu erkenden kapatıp tapusunu teslim almak isteyen ev ve dükkan alıcılarına ilişkin indirim fırsatı 24 Nisan 2018 Salı günü itibari ile başlıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, borcunu bir an önce bitirip tapusunu teslim almak isteyen ev dükkan alıcıları ilişkin her sene düzenlenen yüzde 20 oranındaki indirim fırsatı 24 Nisan 2018 Salı günü başlayarak başvurular alınacak.

Vatandaşların Yoğun Talebine Göre Kampanya Hazırlandı

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, konu ile alakalı basın mensuplarına karşı bir takım açıklamalarda bulunarak, taksitlerini çabucak bitirerek tapusunu erkenden almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları tarafından alınan yoğun taleplerden ötürü geri ödeme süreci devam eden taşınmazlar adına indirim kampanyası hazırlandığını dile getirdi.

Tüketiciler tarafından bu doğrultudaki beklentileri üzerine bu yıl adına indirim kampanyasının koşullarının ve zamanının belli olduğunu ifade eden TOKİ Başkanı Turan, bu sene ki bu kampanyada ayrıca esnek ödeme imkanı sağlandığını da belirtti. Yüzde 20 indirim kampanyasından borcunun tamamını kapatamayacak düzeyde olan alıcıların faydalanabileceğini dile getiren Turan, söz konusu bu alıcıların borcunun tümünün yüzde 25’den aşağı olmaması koşulu ile gerçekleştirdikleri peşin ödemelerde bahsi geçen bu kampanyadan faydalanabileceğini anlattı.

Başvurular 18 Mayıs’a Kadar Yapılacak

Kampanyanın koşullarına uyan alıcıların 24 Nisan ile 18 Mayıs tarihleri arasında ilgili bankaya müracaat etmeleri gerektiğine dikkat çeken TOKİ Başkanı Ergün Turan, kampanyadan faydalanmak isteyenlerin 18 Mayıs’a kadar başvuruda bulunmalarının zorunlu olduğunu, bu tarihin sonrasında gerçekleştirilen başvurularda indirim uygulanmayacağını vurguladı.

Tüm bunların yanı sıra Ergün Turan, kampanya dahilindeki konut alıcılarının tüm borçlarını kapatarak yüzde 20 indirimden yararlanmayı talep etmeleri durumunda, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan kredi alabileceklerini de açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.