TOKİ’nin Antalya’daki O Projesi Mimari Tasarımıyla Dikkatleri Üzerine Topluyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Antalya’da Akseki’de hayata geçirilmekte olan sosyal konut projesi, sahip olduğu mimari tasarımı ile dikkatleri üzerinde topluyor. Proje, hayata geçirildiği bölgenin doğası ile uyum içerisinde olan yöresel ve yatay bir mimari tasarım ile inşa ediliyor.

Kentsel ve Tarihi Dokuya Uygun Bir Mimariyle İnşa Edildi

Batı Toroslar’ın güneyinde yer alan, özgün mimariye ve zamana karşı direnen kentsel ve tarihi dokuya sahip olan Antalya Akseki’de, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yeni bir sosyal konut projesi hayata geçirildi. Akseki’nin kendine has doğasına zarar vermeden bölgenin geleneksel mimarisi ile uyum içerisinde olacak şekilde tasarlanan projede, kısa bir zaman öncesinde hak sahipleri yerleşerek yaşamına başladı. Yeşil ve tonlarının göz önünde bulundurulduğu sosyal konut projesinde, sosyal yaşamı destekleyen mekanlar ile konforlu bir yaşam alanı imkanı sağlandı.

Konu ile alakalı olarak TOKİ’nin kendi dergisinde yayımlanan bir habere göre, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın Antalya’nın Akseki ilçesi Sarıhacılar Mahallesinde hayata geçirilen söz konusu proje alanında, konutların yüksekliği zemin + 3 olarak tasarlanırken, 26 blok halinde yükseliyor. Konutların 3 oda 1 salon daire tipi ile üretimi gerçekleştirilen projede konutların yanı sıra, 150 kişi kapasitesine sahip bir camii, 4adet dükkan ve bir bölümü engelli vatandaşlar adına ayrılan 225 adet araç kapasitesine sahip otoparka yer veriliyor.

Sosyal Alanlar ile Dinamik bir Yaşam Alanı Oluşturuluyor

TOKİ Antalya Akseki Projesi’nde camii ve ticaret merkezi bir meydan oluşturacak şekilde inşa edilirken, projede yaşamını sürdüren vatandaşların etkileşimleri adına çocuk oyun parkları, basketbol sahası, fitness alanları, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları ile dinamik bir yaşam alanı oluşturuluyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.