TOKİ’den Büyük Kampanya! İndirim Sayesinde Faizler De Düştü!

24 Nisan 2018 Salı günü itibari ile başlayacak olan TOKİ’nin yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanmak isteyen dar ve orta gelirli aileler, bankalardan çekecekleri konut kredisini yüzde 0,99 oranındaki faiz ile kullanabilecekler.

TOKİ Başkanı Ergün Turan konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulunarak, borcunu hızlı bir şekilde ödeyip tapusunu erkenden teslim almak isteyen konut ve dükkan alıcıları için her sene düzenlenen yüzde 20 indirim kampanyası için 24 Nisan 2018 Salı günü itibari ile müracaatların başlayacağını dile getirdi.

50 Bin TL’ye Kadar Yüzde 0,99 Faiz Oranı Uygulanacak

Söz konusu açıklamalarında, hazırlanmış olan bu kampanya dahilinde ev de dükkan sahiplerinin borç miktarlarını sözleşme imzaladıkları bankalar üzerinden kullanabilecekleri konut kredisi sayesinde kapatabileceklerini dile getiren TOKİ Başkanı Turan, konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1’n aşağısına düşmesi gerektiğini belirtti. TOKİ olarak bu sene bu durumu bankalara bildirdiklerini anlatan Ergün Turan, bankaların bu ağrıya bir yanıt verip söz konusu faiz oranlarını, 50 bin TL’ye kadar 120 ay vade olanağı sağlayarak yüzde 0,99’a kadar düşürdüğünü açıkladı. 50 bin TL’den fazla çekilecek olan kredilerde ise 120 ay vade olanağı sağlanarak yüzde 1,06 faiz oranı uygulanacağını, gerçekleştirilecek olan bu uygulama ile beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesine yönelik çağrısına da ayak uydurmuş olduklarını da açıklamalarına ekledi.

Kredi Kullanacaklar Tahsis Ücreti Ödemeyecek

Bu kapsamda konut kredisi kullanacak olan vatandaşların kredi tahsis ücreti de ödemeyeceklerini aktaran Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, hazırlanan bu kampanyanın ayrıca vatandaşlar için bir moral motivasyon olduğunu, bankaların geçtiğimiz hafta faiz oranlarını aşağıya çekmeye başladığını ve kampanyadan yararlanmak isteyenlerin 18 Mayıs gününe kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerektiğini söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.