TOKİ’den Bir İlk! Varlıklarıyla Sermaye Piyasasına Giriş Yapacak!

TOKİ Başkanı Turan tarafından konuya istinaden yapılan açıklamada, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin konut dışında sahip oluğu varlıkları ile sermaye piyasasına giriş yapacağı ifade edildi.

Ankara Sohbetleri programına konuk olan TOKİ Başkanı Ergün Turan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) hakkında bir takım değerlendirmelerden bahsetti. Geçtiğimiz yıl TOKİ’nin yaklaşık olarak yüzde 40 oranında büyüme kaydettiğini dile getiren Ergün Turan, söz konusu olan bu büyümenin bu yıl da sürdürüleceğini belirtti. 2018 yılı içerisinde 70 bin konutu hayata geçirmeyi planladıklarını da ifade eden Turan, sahip oldukları konut dışındaki varlıklarını sermaye piyasasında değerlendirmeyi planladıklarını ve bunun için bir takım çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Üstelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda yatay mimari ve mahalle konseptine geçiş yaptıklarını da açıklamalarına ekledi.

TOKİ, Konut Dışı Varlıklarla Sermaye Piyasasına Atılacak

Öte yandan açıklamalarında, hayata geçirmiş oldukları tüm konutların sahiplerine teslim edildiğini dile getiren TOKİ Başkanı Ergün Turan, ellerinde mevcut bulunan konut haricindeki varlıklar ile sermaye piyasasına atılmayı planladıklarını ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerine dikkat çekti. TOKİ’nin yurtdışında gerçekleştirilen ihalelere çatı kuruluş niteliği ile katılacağını ve almış olduğu projeleri Türkiye’deki şirketlere yaptırma adına bir takım çalışmalar gerçekleştirdiklerini de aktardı.

Katılmış olduğu bu programda kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Başkan Turan, yurt dışı fonlarına yönelik çalışmaların olup olmadığına dair sorulan soruya karşın, şimdilik bu tarz enstrümanlarının olmadığını fakat bunun ile beraber yeni finans modelleri konusunda çalışmalarının mevcut olduğunu anlattı.

Güvenlik Duvarının Yüzde 98’i Tamam

Hayata geçirmiş oldukları güvenlik duvarından da bahseden Ergün Turan, Türkiye-Suriye Sınırına örülen güvenlik duvarının yüzde 98’inin bitirilmiş olduğunu, Hatay ve Kilis’te küçük bir kısmının daha yapılacağını ve İran sınırında ise 145 kilometrelik duvarın yüzde 20’lik kısmının kaldığını belirtti.

TOKİ Projelerini gerçekleştirilmeden önce görüp görmediğine yönelik yöneltilen soru karşısında cevap veren TOKİ Başkanı Ergün Turan, bir proje planı yapıldığında önce kendisine sunulduğunu  ve kendisinin görmedi hiçbir projenin ihaleye çıkarılmadığını da aktardı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.