TOKİ’den Alınan Ev Satılabilir mi?

TOKİ’den Alınan Ev Satılabilir mi?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, dar ve orta gelirli ailelere yönelik projeler ortaya çıkaran bir kurumdur. Bu sayede ülke genelinde pek çok projeyi vatandaşların hizmetine sunmuş durumdadır. Türkiye’nin her noktasını kapsayan bu projeler sayesinde, dar gelirli ailelerin bile bu imkanlardan yararlanması mümkün tutulmuştur. Proje kapsamında yapılan konutlar ise, ailelere oldukça cazip fiyatlar üzerinden satılmaktadır. Bu sayede uzun zamandan beri belkide hayal olarak görülen ev sahibi olmak, gerçeğe dönüşmüş olacaktır.

TOKİ Evi Satılır mı?

TOKİ başvuru sırasında kişilerden öncelikle bazı şartları yerine getirmesini bekliyor. Sözleşmede açık olarak belirtilen bu durumlara uyulması bekleniyor. Özellikle kişiler bir süre sonra TOKİ’den aldığı bu evleri satmak isteyebiliyor. Bu durumda konut sahipleri tarafından TOKİ evi satılır mı gibi pek çok düşüncenin akıllarda yer etmesi mümkün oluyor. Sözleşmede yer alan ibareye göre, TOKİ evlerinin satışının mümkün hale gelmesi bazı durumlardan sonra mümkün oluyor.

Bunun için dar ve orta gelirli kişilere yönelik farklı bir sistem ortaya çıkarılmıştır. Eğer ev sahibi TOKİ üzerinden aldığı bu evin bütün ödemelerini yapmış durumdaysa ve şuanda eve dair herhangi bir borç gözükmüyorsa, o zaman evin satışını yapabilir. Aksi halde borçları bitmemiş olan evin satışının yapılması kesinlikle mümkün olmayacaktır. Kuruma başvuruda bulunan kişilerede pek çok kez bu kural belirtilirken, bu konuda dikkatli olmaları tavsiye edilmiştir. Zira evin borcunun tamamını ödemek gibi bir imkanları yoksa, uzun zaman boyunca taksit ödemesi yapmaları mümkün görünüyorsa, bu konutlar onlar için iyi bir fikir olmayacaktır.

Orta Gelirliler için TOKİ

Dar ve orta gelirli kişiler için TOKİ evlerinin alım-satım işlemi birbirinden farklı olmaktadır. Özellikle kişinin gelir durumu ve mesleği bu konuyu değiştiren şeylerin başında bulunuyor. Eğer TOKİ evini alan kişi orta gelirli olarak tabir edilen bir kişiyse, o zaman bir yıllık sürenin sonunda devir işlemlerini yapabilir. Alt gelire sahip olan kişiler için borçların ödenmesi beklenirken, orta gelirli olan kişide bu tarz bir şart aranmaz. Öte yandan TOKİ’nin önemsediği ve araştırdığı başka konuların varlığıda mevcuttur. Özellikle bu adımlara dikkat etmeyen kişilerin bir süre sonra başının ağrıması mümkün olabilir. Sözleşmede yanlış bir beyanın belirtilmesi veya gelir konusunda herhangi bir dengesiz tutumun ortaya çıkması, sözleşmenin iptal edilmesine yol açabilir. Bu tarz bir olumsuzlukla karşı karşıya gelmemek adına, başvuruda bulunan kişilerden yüzde yüz doğru şekilde bilgilerin girilmesi beklenmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.