TOKİ’den 3 Bin 500 Konut Satışta!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapabilmek adına aralıksız bir şekilde konut üretimi gerçekleştirmeye devam eden TOKİ, 3 bin 500 adet konutunu açık artırma yöntemi ile satışa sundu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ülke genelinde toplam 26 farklı şehirde 80’nin üzerinde nitelikli konut projesini barındırıyor.

Konutlar Açık Artırma Usulüyle Satılacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 26 farklı şehirdeki 80’in üzerinde konut projesi dahilindeki toplamda 3 bin 500 adet konutunu açık artırma ile satmaya karar verdi.

Aylık olarak ödenmesi gereken en az taksit tutarı 185 TL’den başlayan bu projelerde en ucuz konutun fiyatı 55 bin 681 TL’den başlangıç gösteriyor. Emekli ve dar gelirli de dahil olmak üzere tüm vatandaşlar için üretimi gerçekleştirilen bu konutlar, bir oda bir salondan üç oda bir salona kadar olan daire tipleri ile tasarlanıyor.

Peşinat İçin Konut Fiyatının Yüzde 10’u Ödeniyor

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, satışa konu olan bu konutlar adına Halkbank ve Ziraat Bankası gibi kamu kurularına başvuruda bulunuluyor. Konut projelerini yer aldığı bölgelerdeki banka şubelerine vasıtası ile teminat yatırılarak konut sözleşmesi gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca hangi banka şubesine başvuruda bulunulacağı da, konutun niteliklerine ve yer aldığı şehre göre değişiklik gösteriyor.

TOKİ Konutları için talep edilen peşinat bedelleri, genellikle konu değerinin yüzde 10’u olarak belirleniyor. Buna göre peşinat bedelleri de 10 bin TL’den başlangıç gösteriyor. Bunun ile beraber TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenlerin kendisi ya da ailesinden herhangi biri adına hiçbir gayrimenkul bulunmaması ve satın almaya konu olan konutun bulunduğu kentte ikamet etmek gerekiyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.