TOKİ Yine Dar Gelirlilerin Yüzünü Güldürecek Kampanyaya İmza Atıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) konut kampanyaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Dar gelirli ailelerden emeklilere, engellilerden gazi ve şehit yakınlarına varana kadar herkesin ev sahibi olmasını amaçlayan TOKİ, Haziran ayına özel olarak 49 bin TL’den başlayan konut satışlarını başlattı.

Çoğu Projede Son Başvuru Tarihi 29 Haziran

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde konut üretimine aralıksız bir şekilde devam eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Haziran ayına özel 6 bin 600 adet konutun satışı için ilan yayınladı. Toplamda 34 farklı şehirde yer alan bu 6 bin 600 konut için en düşük taksit miktarı 245 TL’den başlangıç gösteriyor. Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, daha önce hiç ev sahibi olmamış olan vatandaşlara yönelik bu projelerden faydalanmak isteyen vatandaşların acele hareket etmesi gerekecek. Bunun nedeninin ise pek çok proje için son başvuru tarihinin 29 Haziran olması olduğu ifade edildi.

Konutlar 49 Bin TL’den Başlıyor

Konuya ilişkin elde edilen bilgilere göre, emekli, engelli ve dar gelirli grubu da dahil olmak üzere pek çok kesime hitap eden bu 6 bin 600 konut için ödenmesi gereken minimum peşinat miktarı 6 bin TL olarak belirlendi. En düşük konut fiyatları ise 49 bin TL’den başlangıç gösteriyor. Satışa konu olan bu konutlara müracaat için vatandaşların Ziraat Bankası ya da Halkbank’a gitmesi gerekiyor.

Çekiliş ve kura yapılmadan sahiplerine teslim edilecek olan bu konutlarda açık satış, yani önceliklere göre teslim gerçekleştirilecek. Konut teslimlerinde ayrıca bir takım şartlar aranırken, söz konusu bu başların başında ise, adayın daha önce hiç ev sahibi olmamış olması geliyor. Ayrıca konutun alınacağı şehirde en az 1 senedir ikamet edilmesine ve aylık olarak hane gelirinin 4 bin 500 TL olup olmadığına da bakılıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.