TOKİ Kredisi Nasıl Alınır? Detayları

TOKİ Kredisi Nasıl Alınır?

TOKİ, dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapabilmek adına nitelikli sosyal konut projeleri inşa eden bir kurumdur. Faaliyetlerini kamu çatısı altında gerçekleştiren kurum, uygun konut fiyatları, ödeme koşulları ve faiz oranları ile kolay ödeme imkanı sağlamaktadır. Üstelik hayata geçirmiş olduğu TOKİ evleri sayesinde de, vatandaşlara ucuz fiyat ile nitelikli bir yaşam alanı sunmaktadır. Peki TOKİ Kredisi Nasıl Alınır?

TOKİ başvuru ile konut ya da iş yeri Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayan ve bu sayede kuruma olan borcunu bir an önce ödeyip tapu sahibi olmak isteyenler için kredi verir. Yani satın almaya konu olan konut ya da iş yerinin devrini bir an önce almak isteyen vatandaşlar için ayrıca kamu bankaları aracılığı ile faizsiz TOKİ kredisi ya da uygun faiz oranları ile kredi imkanı da sağlayan TOKİ, yılın belirli dönemlerinde kampanyalar düzenleyebilmektedir.

TOKİ, ev sahibi olmak isteyen binlerce insan için, oldukça memnun edici sonuçlar ortaya çıkaran bir kurumdur. Kurumun ortaya çıkardığı imkanlar sayesinde, bütçenin bir önemi olmadan ev sahibi olmanın yolu açılmıştır. Artık çok düşük taksitler üzerinden bile, milyonlarca insana bu tarz bir olanak tanınıyor. Bunun yanında TOKİ evleri için, konut değerinin belli bir miktarına göre peşinat istenebiliyor. Tüm konutlar için şart tutulan peşinatı karşılamakta zorluk çeken insanlarda bulunuyor. İşte bu kişiler için tasarlanmış olan TOKİ kredisi, peşinat sorununu da bitirerek doğrudan ev sahibi olmanızın yolunu açıyor.

TOKİ Kredisi Nasıl Alınır?

TOKİ Kredisi Nasıl Alınır?

Günümüzde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile anlaşma sağlayarak, kredi çekmek isteyenlere daha büyük kolaylıklar sağlayan bankalar vardır. Bu bankalardan biride Ziraat Bankasıdır. Banka, uzun zaman önce TOKİ ile anlaşma yaparak, vatandaşların daha uzun vadeler ve düşük faizler üzerinden kredi alabilmesine imkân tanımıştır. Banka, bu konuda vatandaşların sahip olduğu bütçelere bağlı olarak bir vade seçeneği belirlemiş durumdadır. 60 aydan başlayan vadeler, müşterilerin tercihine göre 120 aya kadar çıkabilir.

Daha önce Toplu Konut İdaresi’nden konut satın alan ya da almak isteyen pek çok vatandaş, tapusunu alabilmek için “TOKİ kredisi nasıl alınır?” sorusuna yanıt aramaktadır. Kurum her yıl düzenli bir şekilde indirim kampanyası düzenleyerek konut bedellerinde belli bir oranda indirim uygulamakta, üstelik uygun faiz oranları ile TOKİ kredileri de sunmaktadır. Örneğin; kurumun 2019 yılında ikinci defa düzenlemiş olduğu kampanyada yüzde 24 oranında indirim uygulanmaktaydı. Bu da TOKİ kredileri için de yüzde 0,99 oranında faize tekabül etti.

“TOKİ kredisi nasıl alınır?” sorusunun cevabı olarak da; TOKİ’den kredi almak isteyen hak sahiplerinin bu gibi kampanyaları takip etmesi gerekmektedir. Kampanya tarihleri arasında Halkbank, Ziraat Bankası gibi ilgili bankalara müracaat ederek gerekli şartları yerine getiren hak sahipleri TOKİ kredisi kullanabilmektedir.

TOKİ Kredisi Şartları Nelerdir?

TOKİ Kredisi Şartları Nelerdir?

TOKİ kredisi alma şartları olarak bazı durumlar belirlenmiştir. Bunlara uyan kişilerin daha rahat ve sorunsuz bir şekilde kredi çekebilmesi mümkün olur. İlk şart olarak kredi çekmek isteyen kişinin kredi notunun 1100 ve üzerinde olması gerekiyor. Kredi notu finansal geçmişi ortaya çıkaran bir konu olduğundan dolayı, bankalar 1100’den daha düşük kişilere kredi vermeye pek yanaşmıyor.

Bunun yanında kişinin geçmiş dönemlere ait olan herhangi bir banka borcunun veya geç borç ödemesi gibi bir durumun olmaması isteniyor. Daha önceki zamanlarda kredi veya kredi kartı gibi hizmetlerin ödeme alışkanlıkları incelenerek, kişilerin ödeme performansı hakkında bilgi sahibi olmaya çalışılır. Bu durum aslında kredi talebinde bulunan kişinin, kredi alabilme ihtimalini ortaya çıkarmış olacaktır.

Öte yandan kredi talebinde bulunan kişinin, sahip olduğu aylık gelir bu konuda diğer aranan şeylerden biri halindedir. Özellikle kişinin düzenli bir gelire sahip olması banka tarafından dikkat edilen konulardan biri olarak ön plana çıkıyor. Bu şartları sağlayan kişilerin ise, kendilerine en yakında bulunan bir Ziraat Bankası üzerinden başvuruda bulunması gerekir. Bunun için banka tarafından belirtilen güncel belgelerin yanınızda bulundurulması şart olarak görülmüştür. Banka resmi sitesi üzerinden TOKİ kredisi gerekli olan belgelere dair tüm detaylar öğrenebilirsiniz.

2020 Faizsiz TOKİ Kredileri

Faizsiz TOKİ kredisi, genellikle;

  • Şehit yakınları,
  • Harp ve vazife malulleri,
  • Dul ve yetimler,
  • Engelliler gibi özel durumda olan hak sahipleri için verilmektedir.

Ziraat Bankası aracılığı ile kullandırılan bu faizsiz TOKİ kredisi imkanından faydalanmak isteyen hak sahipleri, gerekli şartları yerine getirdikten sonra talep edilen belgeler ile beraber başvuruda bulunmaktadır.

2020 Bankaların TOKİ Kredileri

Toplu Konut İdaresi, kamu bünyesinde faaliyet gösteren bir kurum olması sebebi ile kredi olanaklarını da yine kamu bünyesindeki bankalar aracılığı ile sağlamaktadır. Yani TOKİ kredisi veren bankalar, Ziraat Bankası ile Halkbank gibi bankalardır. Bu bankalar tüketicilere uygun faiz oranları ile kredi kullandırabildiği gibi, faizsiz olarak da kredi kullandırabilmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.