2021 TOKİ Peşin Ödeme Şartları, Hesaplama ve İndirimi

Toplu Konut İdaresi, peşin ödeme kampanyalarında bazı şartlar sunmaktadır. Örneğin; TOKİ peşin ödeme şartlarının başında, satın alamaya konu olan konutun kalan borcunun tümünün ödenmesi ya da en az yüzde 25’inin ödenmesi gelmektedir.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde ve devlet bünyesinde faaliyet gösteren, ev satın alamaya durumu olmayan vatandaşları ev sahibi yapan bir kurumdur. Bu konuda 2021 TOKİ peşin ödeme şartlarına açıklık getirilmiştir.

Kamu kurumu olarak nitelendirilen ve daha çok TOKİ adı ile bilinen bu kurum, hayata geçirmiş olduğu TOKİ evleri sayesinde dar ve yoksul gelirli vatandaşlara sosyal yaşam alanları sunmakta ve uygun ödeme koşulları ile ev sahibi yapmaktadır. Peki TOKİ Peşin Ödeme Şartları Nelerdir?

2021 TOKİ peşin ödeme şartlarında konut almaya hak kazanan vatandaşlara ayrıca ödeme kolaylığı sağlayan TOKİ, borcunu peşin olarak ödemek isteyen vatandaşlar için de en az yılda bir defaya mahsus olmak üzere TOKİ indirimi düzenlemekte ve konut fiyatlarını yaklaşık olarak yüzde 20 oranında düşürmektedir.

TOKİ Peşin Ödeme Şartları Nelerdir?

TOKİ Peşin Ödeme Şartları Nelerdir?
TOKİ Peşin Ödeme Şartları Nelerdir?

Toplu Konut İdaresi, peşin ödeme kampanyalarında bazı şartlar sunmaktadır. Örneğin; TOKİ peşin ödeme şartlarının başında, satın alamaya konu olan konutun kalan borcunun tümünün ödenmesi ya da en az yüzde 25’inin ödenmesi gelmektedir. Bunun ile beraber 2021 yılı için düzenlenen kampanyada, konutun 2019 Haziran ayının sonuna kadar alınmış olması ya da geri ödemesinin yine aynı dönemde başlamış olması gerekmektedir. TOKİ peşin ödeme şartlarından bir diğeri de satın almaya konu olan konutta hak sahibinin kendisinin, eşinin ya da ailesinin ikamet ediyor olmasıdır.

TOKİ Peşin Ödeme Hesaplama

TOKİ Peşin Ödeme Hesaplama
TOKİ Peşin Ödeme Hesaplama

TOKİ başvuru işlemin gerçekleştirerek kurumdan ucuz konut almaya hak kazanan vatandaşlar, satın aldıkları konut için TOKİ hesaplama işlemi ile ödeme planını öğrenmeye çalışmaktadır. Bunun dışında hak sahipler, indirim kampanyaları kapsamında borcunun tümünü ödemediğinde alacak olduğu yüzde 20 indirim için de TOKİ hesaplama yaparak, toplamda ne kadar ödeme yapması gerektiğini öğrenebilmektedir. Bu sayede peşin ödeme planını oluşturmakta ya da kampanya kapsamındaki Ziraat ve Halkbank gibi bankalardan kredi kullanabilmektedir.

TOKİ Peşin Ödeme İndirimi

Toplu Konut İdaresi, hemen hemen her yıl hak sahipleri için indirim kampanyaları düzenleyerek, borcunun tümünü ya da en az yüzde 25’ini ödemek isteyenlere yaklaşık olarak yüzde 20 indirim uygulamaktadır. Bu TOKİ indirimi genellikle yılda bir defa düzenlenirken, tıpkı 2019 yılında olduğu gibi bazen yoğun talep karşısında yılda 2 defa da düzenlenebilmektedir. Örneğin; kurumun düzenlemiş olduğu bu yılın ilk kampanyasında yüzde 20 indirim uygulanırken, ikinci kampanyasında yüzde 24 indirim uygulanmaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.