TOKİ Ülke Genelinde 269 TL Taksitle Ev Sahibi Olma İmkanı Sağlıyor!

Henüz bir ev sahibi olmayanlar için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) müjde! TOKİ Türkiye’nin 41 ilinde hemen hemen her gelir grubundan aileleri ev sahibi yapabilmek adına 8 binden fazla konutun satışını başlattı. Taksit tutarları 269 TL’den başlayan bu projelerde, kira ödercesine ev sahibi olma imkanı sağlıyor.

Taksitler 269 TL’den Başlıyor

Konu ile alakalı olarak bazı yayın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Türkiye’nin hemen hemen her köşesinde konut üretimi faaliyetlerini yürütmeye devam eden TOKİ, 2018 yılı içerisinde ağırlıklı olarak dar gelir sahiplerini ev sahibi yapmak üzere çalışmalarını yoğunlaştırdı. Toplamda 41 farklı şehirde satışa sunmuş olduğu konutları 269 TL taksitle satın alma imkanı sağlayan TOKİ, 8 bini aşkın konutunu alıcıları için sunuyor. Emekli ve dar gelir sahibi vatandaşlar için sunmuş olduğu bu konutlarda peşinat bedeli ise 10 bin TL olarak belirlendi.

Daha Önce Ev Sahibi Olmamış Olması Gerekiyor

Satışa sunulan bu konutların başvuruları, il ve ilçelerde yer alan Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Konu ile alakalı olarak 444 86 54 numaralı ALO TOKİ hattı ile hizmet veren TOKİ, vatandaşların projeler ile ilgili merak ettiği tüm sorulara bu hat üzerinden cevap verebiliyor. Dar gelir sahipleri adına üretilen projelerde konut satın almak isteyen vatandaşların daha önce hiç ev sahibi olmamış olması ve hanenin aylık gelirinin ise 4 in 500 TL civarında olması gerekiyor.

Konuya ilişkin bir takım açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, dar gelirli aileler adına konut üretimi gerçekleştirilirken, aynı zamanda konutların teslimlerinin de gerçekleştirildiğini, Türkiye’nin bazı kentlerinde inşaat çalışmaları tamamlanan 5 bin 791 adet konutun ilk 4 ayda hak sahiplerine teslim edildiğini aktardı. Öte yandan yine çalışmaları tamamlanan 2 bin 647 konutun ise beşinci ayda teslim edildiğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.