TOKİ Türkiye Genelinde 100’den Fazla Arsasını Satışa Sundu!

Başbakanlık toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), mülkiyeti kendisinde olan ve ülke genelinde 26 ilde yer alan toplam 108 adet arsasını açık artırma usulü ile alıcılarına sundu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Amasya, Ağrı, Bitlis, Ankara, Düzce, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Erzincan, Hatay, Giresun, İstanbul, Karaman, İzmir, Kırşehir, Kocaeli, Kayseri, Mardin, Nevşehir, Şanlıurfa, Sivas, Van, Trabzon, Yalova ve Yozgat gibi şehirlerde yer alan ve totaldeki büyüklüğü 1 milyar 114 milyon 187 bin 98 metrekare olan 108 adet arazisinin alıcılarına sundu. Söz konusu arazilerin açık artırma usulü ile yeni sahiplerini bulurken, totaldeki satış bedelinin ise neredeyse 734 milyon lira civarında olacağı ifade edildi.

Arsaların Özelliklere Neler?

Satışa çıkarılan arazilerin nitelikleri hakkında yapılan açıklamada ise, bu araziler üzerinden konut projeleri, rehabilitasyon merkezleri, ticaret merkezleri, konut altı ticaret, ticari rekreasyon, küçük sanayi bölgesi, özel anaokulu, özel eğitim merkezi, özel ortaokul, konut harici kentsel dönüşüm çalışmaları, akaryakıt ve bakım istasyonu, Pazar + ortaokul + fuar + park imarına sahip olan arsalar olduğu da belirtildi.

Müzayede Ne Zaman Yapılacak?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından satılacak olan bu arsalar için açık artırma müzayedesi, 19 Temmuz Perşembe günü saat 13:30’da Ankara Bilkent’te yer alan TOKİ’nin merkez ve İstanbul’daki Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek. Bu iki binada gerçekleştirilecek olan ihale ayrıca bazı emlak siteleri tarafından da canlı olarak yayımlanacak.

Satışa sunulan bu arsaların bazılarının özellikleri ise; İstanbul Başakşehir Kayaşehir’deki arsa özel sağlık, İkitelli’deki arsa konut haricinde kentsel çalışma ve Büyükçekmece’deki arsa ise konut imarına sahip olan arsalardır. Ayrıca Ankara Çankaya’daki arsa konut, Mamak’taki arsa ticaret ve akaryakıt istasyonu gibi imara sahip olurken, Trabzon Ortahisar’daki arsa ise konut niteliğinde imara sahiptir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.